16. jul
TUNG AVSLUTNING: Patrick Thoresen (nr.41) og de andre norske spillerne avsluttet VM med tap mot Hviterussland.
Foto: NTB Scanpix
 
Hviterussland snudde kampen og slo Norge
(Norge - Hviterussland 3-4) De norske ishockeyherrene snuste på seier i VM-avslutningen, men Hviterussland snudde 2-3 til 4-3-seier på kort tid.

Publisert: 16.mai.2017 15:08
Oppdatert: 16.mai.2017 15:10

Med få minutter igjen å spille så det ut til at Norge kunne avslutte mesterskapet i Paris med en hederlig seier, men svakt backspill på tampen ga bort poengene.

Ilja Sjinkevitsj utlignet etter 54.06 minutter, mens Jevgenij Lisovets ordnet 4-3-seier drøyt tre minutter senere med sin andre scoring for dagen.

– Vi klarer å score tre mål for én gangs skyld, men i dag slipper vi inn fire, og det er ikke bra nok. Vi sløser og tuller bort den ledelsen vi har og slipper til for store sjanser imot oss. Det er synd, sa landslagssjef Petter Thoresen til Eurosport rett etter kampen.

Målrikt

Norges sjanse til å nå kvartfinalen var endelig over med 0-5-tapet for Canada mandag. Dermed ble ikke kampen mot Hviterussland avgjørende for VM-utfallet, men det var ingen unnskylding for å spille dårlig, mente stjerneløperen Patrick Thoresen.

– Vi vet at rankingpoeng er viktig, og det er stor forskjell på en 9.-plass og en 11.-plass. Det burde være motivasjon nok i seg selv, sa mannen som ble kåret til Norges beste spiller av TV-seerne.

Det tok lang tid før den første pucken fant veien til mål i tirsdagens kamp. Først seks minutter ut i annen periode ble det 1-0 til hviterusserne ved Lisovets.

Norge kvitterte ved Daniel Sørvik på et langskudd etter 35.05 minutter, men under tre minutter senere tok hviterusserne ledelsen igjen. Aleksandr Kulakov satte inn 2-1 etter svakt norsk forsvarsspill.

11.-plass

I siste periode åpnet Norge sterkt, og laget fikk et viktig 2-2-mål ved Alexander Reichenberg. Han gjorde en fin jobb på høyrekanten etter at Thoresen snappet pucken, dro seg inn mot mål og satte pucken inn til utligning.

Under tre minutter senere tok Norge ledelsen for første gang i kampen. Jonas Holøs dundret fram som et lokomotiv og styrte inn 3-2 etter fint norsk angrepsspill.

Men ledelsen skulle ikke vare kampen ut. Sjinkevitsj og Lisovets snudde det hele, og dermed ender Norge VM med åtte poeng etter to seirer og fem tap.

Det gir 11.-plass totalt i VM.

(©NTB)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke