26. aug
VM-JENTER: Marthe Pabsdorff Brunvold (f.v.) , Maia Hagen og Hanna Olsen er klare for U18-VM i Ungarn.
FOTO: privat
 
Tre Storhamar-jenter er klare for U18-VM i Ungarn
Marthe Pabsdorff Brunvold, Hanna Olsen og Maia Hagen er tatt ut til å spille U18-VM i ishockey i Ungarn. Olsen tror de kan kjempe i toppen.

Publisert: 13.des.2016 16:24
Oppdatert: 13.des.2016 16:26

Mesterskapet går i Budapest 8. til 14. januar. Norge åpner mot Tyskland 8. januar. De norske jentene spiller på andre nivå i VM, divisjon 1.

Hanna Olsen og Maia Hagen spiller begge på damelaget til Vålerenga, men er fortsatt tilknyttet Storhamar ved å spille guttehockey i CC Amfi. Begge jentene er født i 1999. Maia Hagen er back, mens Hanna Olsen er løper. 

Marthe Pabsdorff Brunvold spiller i Storhamar. Hun er født i 2001, og er løper. 

Pabsdorff Brunvold spilte også ungdoms-OL sist vinter, og er regnet som et stort ishockeytalent.

går for pallplass

Hanna Olsen er glad for uttaket.

– Det å bli tatt ut til VM gir en helt spesiell følelse. Selv om jeg var med for første gang i fjor, er det like stort i år. Det var nettopp dette som var målet mitt. Det å beholde plassen på laget.

Om mulighetene til laget i mesterskapet sier hun følgende.

– Det er alltid gøy å vinne kamper, så vi skal prøve alt vi kan for å nå langt, og med dette laget bør vi ha pallplass som mål, sier Hanna Olsen.

Hun er storfornøyd med å ha to lagvenninner med på laget.

– Det er jo ekstra gøy når det i år er to til fra Storhamar som er tatt ut. Det er historisk for Storhamar og jentehockeyen i klubben.

SIL-GUTTER PÅ SAMLING

Det norske U18-landslaget for gutter i ishockey, med tre Hamar-gutter i troppen, er på samling i Sverige og skal videre til Frankrike.

SIL-gutta Simen André Edvardsen og Mathias Holst Jenssen er med, i tillegg til Sander Olsen, som nå er i svenske Skellefteå.

Mandag møtte U18-landslaget Grums U20, og tirsdag var det kamp mot Färjestad U18. Gutta skal videre til Amiens i Frankrike hvor det blir kamper mot Frankrike torsdag, fredag og lørdag. Både Edvardsen og Holst Jenssen har fått prøve seg på A-laget til Storhamar.

I tillegg til disse spiller Simen Løvhaug Hansen og Anders Gulliksen U20-VM i disse dager.

Storhamar-trener Sjur Robert Nilsen har tidligere skrytt av opplegget rundt yngres avdeling i Storhamar.

– Storhamar er veldig på gang når det gjelder rekruttering. Nå har de unge alle forutsetninger for å bli gode. Alt fra trenere, fasiliteter og Wang er veldig bra, og gjør at vi kan være positive for framtida, sier Nilsen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke