24. aug
NY PERIODE: Aleksander Smirnov (t.v.) sammen med Zinetula Bilyaletdinov. Alt tyder på at de fortsetter samarbeidet i Ak Bars.
FOTO: Ak Bars
 
Aleksander Smirnov får fornyet tillit i KHL-klubben Ak Bars
Alt tyder på at Aleksander «Sasja» Smirnov (52) fortsetter som trener i KHL-klubben Ak Bars i Russland.

Publisert: 18.apr.2017 19:53
Oppdatert: 19.apr.2017 00:39

Aleksander Smirnov skrev under på en ettårskontrakt foran denne sesongen. Den kontrakten går ut 31. april. Hovedtrener Zinetula Bilyaletdinov (62) har skrevet under på en ny kontrakt med Ak Bars, og Aleksander Smirnov har fått veldig klare signaler på at han også er ønsket med videre – sammen med resten av trenerteamet, som inneholder fem trenere. Det er 52-åringen veldig godt fornøyd med.

Stortrives i Kazan

– Hovedtrener Zinetula Bilyaletdinov er veldig godt fornøyd med hele trenerteamet og vil ha med oss videre. Jeg er stortrives i byen. Klubben er veldig profesjonell, og i Russland er dette den beste klubben å være hockeytrener i. Dette er luksus, det er perfekt. Her ligger alt til rette, og selv om Kazan er en stor by, er det lite trafikk og lett å komme seg fram. Her er det også veldig gode treningsfasiliteter hele året.

Aleksander Smirnov forteller at han ikke har hørt noe fra Storhamar.

– Jeg har ikke hørt noe fra Storhamar. Det er kanskje litt rart, men slik er livet. Jeg kritiserer ingen. Uansett er min dør åpen hvis de vil snakke med meg en gang. 

Leder i sportsutvalget, Sjur Rakstad-Larsen, bekrefter at Smirnov var aktuell. De andre som er bekreftet aktuelle er Todd Bjorkstrand og Fredrik Söderström, som HA-sporten har omtalt tidligere. Kenneth Larsen var aktuell, men fortsetter i Lørenskog. Det ble klart seint tirsdag kveld. I tillegg er det en trener som HA-sporten ikke vet navnet på.

– Vi visste at Smirnov hadde en kontrakt som går ut 31. april, og skulle ta kontakt med ham. Vi hadde uansett ikke tatt noen avgjørelse om trener uten å prate med Sasja og forhøre oss om hans planer. Det har gått veldig mye tid på å gjøre research på andre. Vi vet hva Sasja står for, sier Sjur Rakstad-Larsen.

Lærerik sesong

Ak Bars hadde en målsetting om å være topp fem i serien. De ble nummer tre. De røk ut i semifinalen i sluttspillet.

– Vi er veldig godt fornøyde med sesongen.

 Smirnov forteller at det har vært en lærerik sesong.

– Zinetula Bilyaletdinov er en veldig rutinert og god trener. Jeg har lært utrolig mye denne sesongen. Vi spiller det samme systemet som jeg kjørte i Storhamar, og det fungerer veldig bra. Jeg har kanskje lært mest på det taktiske.

Nå skal han på ferie til Sotsji, før han og kona kommer til Hamar 5. mai. De blir i Hamar til 17. juni. 28. juni starter sesongoppkjøringen i Ak Bars.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke