12. des
Klar: Andreas Marthinsen (i midten) spiller mot Kongsvinger torsdag. Trener Sjur Robert Nilsen til venstre.
Foto: Truls Hovelstuen Blystad
 
Andreas Røykås Marthinsen ser muligheter i Storhamar
Andreas Røykås Marthinsen (19) hadde sin første trening i CC Amfi mandag. Han mener Storhamar er perfekt for ham akkurat nå.

Publisert: 03.okt.2016 19.01
Oppdatert: 03.okt.2016 20.00

Lørenskog-gutten kom med flyet fra Sverige klokken 12 mandag, og kom direkte til en intensiv økt i CC Amfi. Han var fornøyd med starten i Storhamar.

- Treningen gikk veldig bra, det er bra fart i spillet. Det ser ut som de vil fram og være offensive, og det er kult å få være med på.

Han mener som nevnt at Storhamar er perfekt for ham nå. 

- Jeg har hatt Sjur Robert som trener på A-landslaget, og jeg tror ikke det er noen plass som hadde vært bedre for meg akkurat nå. Det er mye muligheter for meg her. Jeg har snakket med Petter Salsten og Petter Thoresen allerede mens jeg har vært her, så dette er en veldig bra "fit" for meg.

Fysikken største forskjellen

19-åringen kommer på en 1-måneds lånekontrakt fra den svenske SHL-klubben Djurgården, der han har spilt U20-hockey, i tillegg til fire kamper i SHL forrige sesong. Kontrakten hans med Storhamar kan både bli kortere, like lang eller lengre enn den måneden lånet er på, i følge Marthinsen selv. Han tror forskjellen på norsk og svensk hockey går på fysikk.

- Tempoet her er veldig bra, like bra som i juniorhockeyen. Den største forskjellen er fysikken. Det er mer vekt, og det er noe jeg tror passer meg veldig bra, forteller Marthinsen.

Hans bidrag til laget sier han følgende om.

- Jeg skal først å fremst bidra med defensivt spill. Jeg skal rydde opp foran mål, og levere førstepass. Jeg tror dette er et bra steg for meg, og det er en god veg for meg inn i seniorhockeyen. Storhamar tok kontakt med Djurgården, og Djurgården så på det som OK, og det var veldig OK for meg, så da står jeg her. Jeg føler jeg har noe å bidra med i tillegg.

Debut mot kongsvinger

Marthinsen får sin debut mot Kongsvinger torsdag. Det tror han blir en tøff kamp.

- Det tror jeg blir en vanskelig kamp, mot det jeg kan se for meg er et litt ustrukturert lag. Jeg får bare gjøre mitt beste, og ser fram mot å komme i gang.

Selv om han kommer rett fra Djurgården, måtte Marthinsen plukke pucker etter trening mandag, fordi han er av de yngste i stallen.

Fysisk back

Hovedtrener Sjur Robert Nilsen sier følgende om sin nye elev.

- Andreas er en fysisk back, som først å fremst er en defensiv back, men han har ferdigheter. Han er ganske god på skøyter, og leverer gode pasninger. Fysikken er også god, han er en stor og sterk spiller.

Nilsen tror også 20-åringen kan bidra med entusiasme.

- Han kan også tilføre litt ungdommelig entusiasme, litt guts i spillet. Men han er bare 97-modell, så det er viktig at vi har riktig krav til ham. Han har knapt nok startet karrieren sin, og har hatt en god utvikling i U20-ligaen i Sverige.

Trener Nilsen tror han er klar til kamp torsdag.

- Marthinsen kommer fra en kamphverdag, og spilt mange U20-kamper. Tempoet der er ikke noe dårligere enn i Get-ligaen, så han er klar for å spille kamper.

 For stor risiko

Storhamar har slitt litt i innledningen på sesongen, og Sjur Robert Nilsen ser forbedringspotensial i laget sitt.

- Vi spiller noen ganger med for stor risiko offensivt, slik at det blir overganger. Vi spiller litt naivt til tider. I tillegg må vi jobbe med spill i egen sone. 

Han mener de mange baklengsmålene kommer av både udyktighet, og litt uflaks.

- Det er ulike bilder i de ulike kampene. Noen ganger kommer det av udyktighet, som jeg nevnte tidligere, men i tillegg får vi mål som er ren uflaks. 

Mot Kongsvinger håper han laget viser seg frem.

- Det er en ny hockeykamp, og vi må komme tilbake fra de resultatene vi har fått, og ikke slippe inn så mange mål, avslutter Nilsen, etter en meget hard, og god, intensiv økt for Storhamar-spillerne.

Nummelin positiv

Petteri Nummelin deltok ikke på mandagens istrening. Han trente alternativt, og er positiv til spill mot Kongsvinger torsdag.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke