7. des
JUBLET: Hampus Gustafsson feirer 1-0-scoringen sammen med Alexander Reichenberg, Martin Gran og Mikkel Søgaard under kampen som til slutt endte med 2-0-seier til Storhamar.FOTO: Anders Bakkerud Larsen
 
Avgjorde kampen på 31 sekunder
Storhamar slo Manglerud Star 2-0 etter en sterk første periode og tar med seg selvtillit inn i landslagspausen.

Publisert: 05.feb.2017 20.49
Oppdatert: 05.feb.2017 20.52

Storhamar tok kommandoen fra start og var det førende laget gjennom hele første periode. Og gjestene avgjorde også kampen på 31 sekunder, etter at Hampus Gustafsson sendte Storhamar opp i ledelsen, før Christian Larrivée doblet bare sekunder senere.

- Det var tre veldig viktige poeng. Vi vet det er tøft å spille her, det er mindre is her. De jukser litt, og det er litt vanskelig, forteller en fornøyd Larrivée etter kampen.

Gir selvtillit

Storhamar kunne, og burde nok, ha scoret flere mål i første periode, før de leverte en svakere midtperiode.

– Vi fikk en god start, men i midtperioden prøvde vi på litt for mye. Etter 2-0 så burde vi fortsette å jobbe hardt og sette pucken på mål. Vi slutter litt med det, og jeg tror kampen kunne vært avgjort hvis vi hadde fortsatt å sette pucken på mål. Alt i alt var dette en veldig god seier og den gir oss viktig selvtillit, sier han.

Gustafsson er enig med kapteinen i at midtperioden ikke var all verdens, men han er klar på at dette var en etterlengtet opptur.

- Det var en veldig viktig seier og viktig at vi avsluttet før oppholdet med en seier. Nå kan vi trene hardt på en positiv måte. Det er aldri gøy å tape siste kampen før et opphold, for da har vi ikke samme energi til å trene hardt. Nå skal vi jobbe hardt i noen dager og så være klare igjen, forklarer Gustafsson.

Mot Manglerud spilte Storhamar i overtall i nærmere ni minutter uten uttelling.

Må bedre overtallet

Både Larrivée og Gustafsson er klare på at uttellingen i overtallet må bedres før sluttspillet.

– Vi prøver og prøver. Vi vil spille pucken, men vi gjør det kanskje for mye. Vi snakker mye sammen og vet at overtallet ikke har vært bra nok. Kvaliteten på is er der, men alle må opp på samme nivå, det er det som mangler litt. Vi skal nok jobbe litt med det den neste uken. Det er viktig, for vi må ha et bedre overtall, forklarer Larrivée, som synes de flytter pucken bra i overtallet, men at de må få flere folk på mål.

– Vi må bli bedre på det, og vi skal jobbe med det. Det mangler ikke så mye, tror jeg. Jeg er positiv og er sikker på at det kommer, forklarer kapteinen.

– Hvis vi får til et bra overtall, så er det fort gjort at det «ruller på» og fortsetter. Vi må være tålmodige og finne kjemien, så kommer ketsjupeffekten, forklarer Gustafsson.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke