18. aug
FRUSTRERENDE: Lørenskog ishockey har trøbbel på- og utenfor isen. Dette bildet er fra deres forrige møte med Storhamar, med Andreas Røykås Martinsen og keeper Joachim Svendsen.
FOTO: TROND LILLEBO
 
Avkrefter snakk om Lørenskog-nedleggelse
Lørenskog Isockeyklubb Elite er begjært konkurs, men daglig leder i klubben bekymrer seg ikke.

Publisert: 26.nov.2017 11:01
Oppdatert: 26.nov.2017 11:15

- Dette er ikke dramatisk, sier daglig leder i Lørenskog Ishockey Elite, Mats Wibe-Lund til HA-sporten.

Fått garantier

I løpet av et par uker har klubben blitt begjært konkurs to ganger. Først av et agentbyrå som mente klubben skyldte om lag 75.000 kroner fra 2014. Senere har også Lørenskog Kemnerkontor begjært hockeyklubben konkurs.

- Med kemneren dreier det seg om skattekrav mellom årene 2014-2016. Totalt dreiet det seg om 2,7 millioner kroner, men vi har nedbetalt i bolker siden i sommer. Nå gjenstår 200.000 kroner, og klubbens eiere har garantert at det gjenstående beløpet blir betalt innen fristen, sier Wibe-Lund.

Wibe-Lund forteller at klubben har inngått forlik med agentbyrået. Et møte i tingretten var planlagt mandag, men utgår som følge av forliket. Kemnerkontoret og hockeyklubben møtes til rettsmøte 12. desember, men daglig leder forholder seg rolig så lenge eierne har gitt garantier for å dekke de 200.000 kronene som gjenstår.

Avkrefter nedleggelse

På sosiale medier har ryktene versert om at klubben vil gi beskjed om at de er konkurs mandag. Det avkrefter daglig leder.

- Det ligger ingen ting i de ryktene. Det har aldri vært et tema å legge ned driften eller gi opp, sier han.

- Kan du garantere at klubben overlever sesongen, rent økonomisk?

- Eierne har gitt meg garantier. De sier at dette greier vi. Som daglig leder forholder jeg meg til det de forteller meg, og jobber ut ifra det.

- Konkursvarsel er aldri noe vi ønsker, men samtidig legger vi ikke skjul på at vi har gjeld som må betales. Driften av klubben har ikke vært bra nok administrativt og mange dårlige beslutninger har ført til mye gjeld de senere år, sier Mats Wibe-Lund.

Storhamar har vunnet alle sine fire kamper mot Lørenskog denne sesongen. Vanlig prosedyre ved konkurs er at alle lagets kamper annulleres.

Etter 22 serierunder ligger Lørenskog nest sist i Eliteserien, blant annet etter å ha tapt tre av tre kamper mot Storhamar.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke