26. aug
GLAD: Jeff Jakobs hadde god grunn til å smile underveis i den første finalekampen mot Lillehammer.
FOTO: Fredrik Olastuen
 
- Vi setter tonen veldig tidlig
Storhamar holdt lekestue med mjøsrival Lillehammer i den første NM-finalen.

Publisert: 03.apr.2018 18:02
Oppdatert: 03.apr.2018 22:06

Storhamar - Lillehammer 7-0:

Storhamar tok kommandoen fra start i den første finalen mot Lillehammer, og ga seg ikke før det sto 7-0 på resultattavla.

Tidvis var det klasseforskjell på lagene i CC Amfi, og Lillehammer-spillerne mistet etter hvert hodet og pådro seg mange utvisninger for roughing.

- Vi ble litt udisiplinerte, forteller Lillehammer-trener Mikael Kvarnström til HA-sporten. 

- Påskrudde fra start

Storhamars assistenttrener, Jeff Jakobs, er ikke overrasket over at kampbildet ble slik det ble mot slutten, med mange slåsskamper.

- Jeg tror det ble naturlig når det ble en slik kamp. Det er finale, og det er potensielt seks kamper igjen, og alle er sugne og klare. Da blir det slike situasjoner. Jeg hadde blitt overrasket hvis det ikke ble slik i dag, sier han.

Han er imidlertid meget godt fornøyd med måten egne spillere gjennomførte den første finalekampen på.

- Jeg synes vi kommer ut og er påskrudde og klare for kamp fra første bytt. Det er forskjellen, vi setter tonen veldig tidlig. Det er vi som eier denne kampen, og vi maler på ut fra det.

Det sto 0-0 etter den første perioden - utrolig nok. 

Storhamar hadde produsert flere gigantsjanser, uten at det stresset Jakobs. 

Vi har hatt denne typen kamper her hjemme tidligere, og mot Lørenskog hjemme ble det til slutt 9-0 etter et likt kampbilde i første periode. Frisk hjemme i første semifinale så også lik ut. Vi vet vi er bra når vi spiller på denne måten, og vi har spillere som kan utgjøre forskjell for oss.

Selv om det ble 7-0 i den første kampen, tror ikke Jakobs det spiller negativt inn på Lillehammer-spillernes selvtillit.

Han er klar for at det kommer til å være et helt annet lag som står på motsatt banehalvdel om to dager.

- Vi er meget fornøyde, men vi er klare over at det er ny kamp om to dager, og da står det ikke 7-0, men 1-0 i kamper, smiler Jakobs.      

Sjansesløseri

Det sto - utrolig nok - målløst etter de første 20 minuttene av den første finalen i CC Amfi.

Men det sto ikke på store målsjanser, for både Storhamar og Lillehammer hadde et drøss av dem.

Kodie Curran var tidlig alene gjennom med Christoffer Bentgsberg i Lillehammer-målet, men han ble hindret i grevens tid, slik at han mistet kontrollen på pucken.

Samme mann hadde også en stor mulighet da han dro seg gjennom Lillehammer-boksen, brøt seg inn og skjøt fra skrått hold. Pucken touchet utsiden av stolpen og forsvant bak målet.

Brett Cameron hadde også en kjempesjanse til å score i power play, men Oskar Östlund var lynrask da han skled over og stoppet skuddet med leggskinnet.

På tampen av perioden kom David Morley og Joey Benik merkelig alene med svenske Östlund, men sistnevnte bommet på pucken da han skulle styre den inn.

herjet med lillehammer

Storhamar åpnet midtperioden klart best, og etter 25 minutter skulle rundt 7.000 tilskuere få noe å juble for. Berglund-rekka hadde herjet lenge rundt i gjestenes sone, og svensken la pucken inn foran mål. Bengtsberg slo den videre, men kunne lite gjøre med Mikael Zettergrens retur fra kloss hold.

Syv minutter senere ble ledelsen doblet: Storhamar kom inn i sonen i stor fart, og Joakim Jensen fintet skudd, så opp og spilte på tvers. Robin Dahlstrøm, som hadde slitt seg forbi sin oppasser, satte bladet på pucken - og i mål. 

Da kampen var inne i sitt 36. spilleminutt, ville Kodie Curran vise hvem som er sjefen i CC Amfi. Han fikk pucken ute på høyresiden, dro seg inn, fintet vekk en ny spiller - og klinte pucken i krysset. En praktscoring! 

Jacob Berglund scoret Storhamars fjerde mål da han fikk stå mutters alene, sikte, sikte, sikte litt til - og kline pucken forbi spakhansken til Bengtsberg og inn. Ydmykelsen var et faktum. 

Før tredje periode foretok Lillehammer keeperbytte. Ut gikk Bengtsberg, inn kom Fredrik Johansson.

Lillehammers nye sisteskanse startet ikke så heldig. Det tok under fem minutter før Victor Svensson satte inn 5-0 fra bak mål, via Patrick Ulriksen, og sørget for 5-0. 

Lillehammer så ut til å kapitulere fullstendig utover i perioden. Selv i overtall slet de kraftig.

Faktisk såpass kraftig at de fikk en til i sekken.

Jacob Berglund satte fart i undertall, og fra venstresiden i offensiv sone prikket han håndleddsskuddet opp i krysset bak Johansson. 6-0. 

Utover i tredjeperioden kokte det over for Lillehammer og Storhamar, og flere ganger ble det slåssing. 

Storhamar fikk også muligheten i overtall mot slutten av perioden, og det utnyttet de til fulle. Kodie Curran hamret inn 7-0 etter pasning av Svensson. 

Storhamars lag:

Keeper: Oskar Östlund (Robert Hestmann).

1. rekke: Mikkel Søgaard, Kenney Morrison - Steffen Thoresen, Victor Svensson, Martin Rønnild.

2. rekke: Christian Bull, Kodie Curran - Robin Dahlstrøm, Christian Larrivée, Joakim Jensen.

3. rekke: Simen Løvhaug Hansen, Jimmy Andersson - Josh Nicholls, Jacob Berglund, Mikael Zettergren.

4. rekke: Simen Andre Edvardsen, Lars Erik Hesbråten - Mikael Dokken, Kjetil Martinsen, Eirik Skadsdammen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke