27. jun
Vill jubel: Martin Blakseth Huse (i midten) etter å ha satt inn 2-0. Foto: Fredrik Olastuen
 
Blakseth Huse storfornøyd med seier
Storhamar tok en knallsterk 4-2 seier over Sparta, og Martin Blakseth Huse mener Storhamar skal utnytte den gode følelsen videre.

Publisert: 08.nov.2016 21:46
Oppdatert: 08.nov.2016 22:27

Huse scoret 2-0 målet, med et skudd oppe i nettaket. 

- Jeg vurderte om jeg skulle spille, men jeg bare satte den mot mål, og da hadde keeperen jukset litt, og da satt den oppe i krysset.

Han sier seieren smakte veldig godt.

- Dette var veldig deilig. Jeg synes vi klarer å bygge videre på kampen i Stavanger, og vi har god kontroll på Sparta i store deler av kampen, bortsett fra en dårlig periode i andre. Men ellers har vi god kontroll, og det er bra, forteller han. 

Skryter av moralen

Sparta reduserte først til 2-1, før de igjen scoret til 2-2. Martin Gran sendte Storhamar i ledelsen, og Huse mener Storhamar svarte bra på Spartas to mål.

- Vi gikk litt back to basic, til det vi gjorde i første. Hjelpe backene, komme i fart og utfordre med fart. Det gjorde Gran på 3-2, så det var veldig bra.

 Om kampene framover sier han følgende:

- Vi skal bare rulle på, på torsdag, søndag og tirsdag igjen, så vi skal ta med den gode følelsen.

Avgjorde i sisteperioden

Det var en jevn og tøff åpning av førsteperioden, der Anders Gulliksen var nærmest etter få minutter, men klarte ikke sette pucken i mål. Videre skapte både Daniel Hermansson og Mikael Zettergren gode muligheter alene med keeper, men ingen klarte å få hull på byllen. Det kom først etter et forrykende powerplay, der det ble skapt fem gode muligheter, før mannen med gullhjelmen, Joakim Jensen satte inn 1-0 til Storhamar.

Den andre perioden startet bra for Storhamar, da Martin Blakseth Huse  satte pucken høyt i mål etter 28.12 av kampen, og dermed 2-0. Men gleden ble ikke langvarig for Storhamar, for Sparta kom tilbake med to kjappe scoringer, slik at det sto 2-2. Da kom Martin Gran til unnsetning etter 36.14, og med et herlig raid sendte han Storhamar i ny ledelse inn ni den andre pausen.

I den siste perioden var det Sparta som hadde presset, og Oskar Östlund sto godt, sammen med et hardtkjempende forsvarspill klarte de å holde unna, til Jensen satte pucken i åpent mål i siste spillerminutt. Dermed ble det 4-2 i CC Amfi. Den andre strake seieren for Storhamar.

Neste kamp er mot Kongsvinger på bortebane, førstkommende torsdag.

Det ble en folkefest i CC Amfi. Med 5573 tilskuere, var det skikkelig liv, og de kunne gå fornøyd hjem med tre poeng i bagasjen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke