25. jun
CHL-SPILL: Alexander Reichenberg var god da Storhamar spilte i Europa. Nå får han testet seg mot bedre motstand neste sesong.
FOTO: Fredrik Hubred Hagen
 
Dahlstrøms råd til Reichenberg: - Tren styrke! 
TV 2-ekspert Ole Eskild Dahlstrøm tror Alexander Reichenberg kan gjøre det bra i Tsjekkia, men han ber ham legge ned mer tid på fysisk trening.

Publisert: 23.feb.2017 18:20
Oppdatert: 24.feb.2017 05:52

Torsdag ettermiddag skrev HA-sporten om at Alexander Reichenberg har takket nei til videre spill i Storhamar til fordel for Sparta Praha - som hadde sin assistenttrener Jiri Veber utsendt på Storhamars kamp mot Stavanger tirsdag.

TV 2-eskpert Ole Eskild Dahlstrøm gleder seg over Lillehammer-guttens drømmeovergang.

– Jeg er veldig fan av at vi får spillere ut i større ligaer, for det viser at vi gjøre noe riktig her. Den tsjekkiske ligaen er flere steg opp, sier Dahlstrøm på telefon mens han forbereder seg til kveldens HockeyXtra-sending som går på TV 2 Sportskanalen.

- tren styrke!

Den tidligere storspilleren mener det bor mange gode kvaliteter i 25-åringen, men han har også et lite råd til Reichenberg.

– Han står bedre fysisk på isen nå, men jeg tror han fortsatt har litt å på i styrkerommet. Han må nok sette enda litt større fokus på knebøy og basisøvelser før neste sesong.

– Reichenberg er leken, og han har klart å opprettholde det tekniske spillet sitt. Han skal til en teknisk liga, og det passer ham. Han er blitt bedre defensivt, og han har tatt store steg, sier Dahlstrøm.

Klubben takker ham

– Det er trist for oss at Alexander har bestemt seg for å reise videre etter sesongen, men han har hele tiden vært åpen om at det er spill i utlandet som er målet for ham, forteller sportssjef Sjur Rakstad-Larsen til klubbens hjemmeside.

– Vi takker ham for innsatsen så langt, og satser på at han kroner dette kapittelet av sin Storhamar-karriere med et heidundrende sluttspill før veien går videre. Alexander er mer enn velkommen til å ta kontakt igjen senere i karrieren, og vår dør står selvsagt åpen for ham, avslutter Rakstad-Larsen til SIL.NO.

Sparta Praha tapte for Frölunda i Champions Hockey League-finalen tidligere i februar. Klubben spiller hjemmekampene sine i 02 Arena, som har en kapasitet på 17.360 tilskuere. Klubben har vunnet seks sluttspillgull siden 1990.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke