15. des
Trener Petter Thoresen kunne glise etter norsk ishockeyseier over Østerrike torsdag kveld. Her et bilde fra VM i Paris i mai etter at Norge hadde slått Slovenia.
 
Dobbel Olimb sikret norsk seier
Mathis Olimb scoret to mål på tampen og det siste i forlengningen da Norge slo Østerrike 3-2 i firenasjonersturneringen Österreich Cup i ishockey torsdag kveld.

NTB
Publisert: 09.nov.2017 23.20
Oppdatert: 09.nov.2017 23.22

2.44 minutter ut i forlengningen falt avgjørelsen som ga norsk seier.

Det sto 2-2 etter full tid, og Norge gikk inn i forlengningen med én mann mer etter at Østerrikes Konstantin Komarek ble ilagt 1 x 20 minutter (matchstraff) pluss 1 x 5 minutter for et overfall på Alexander Reichenberg på tampen av 3. periode.

Det ble dramatisk i avslutningen av kampen. Først så Norge så ut til å ha avgjort det hele da de endelig lyktes i sitt femte overtallsspill med 4.44 minutter igjen å spille. Mathis Olimb fikk pucken i mål etter pasning fra bror Ken André Olimb. Alexander Bonsaksen ble også kreditert assist.

Dessverre holdt det ikke inn for Norge. 1.50 minutter senere fikk Robin Dahlstrøm to minutter for Norge, og bare 23 sekunder ut i den overtallsperioden utlignet Østerrike til 2-2 ved Thomas Hundertpfund.

16 sekunder etter det igjen kom den stygge taklingen som til slutt bidro til norsk overtall kampen ut. Det viste guttene til trener Petter Thoresen å utnytte.

Frispilt

Østerrike var først ute med scoring. Dominic Zweiger ble frispilt foran Norges førstemålvakt Lars Haugen etter 11.04, og Sveits-proffen vippet pucken over Färjestad-keeper Haugen.

Patrick Thoresen ble frispilt og fikk en god skuddmulighet fra kloss hold før det var spilt 30 sekunder av 2. periode, men mål ble det ikke. Det ble det heller ikke i Norges to overtallsspill i samme periode. Det ble for lite trafikk og trykk foran Østerrikes mål, og da endte perioden målløs.

Bedre ble det etter 7.25 spilte minutter i 3. periode. Da kom utligningen til 1-1 etter glimrende spill av veteranene Patrick Thoresen (33) og Anders Bastiansen (37). Thoresen sendte i vei en strålende pasning som Bastiansen fikk sendt over mållinjen.

Deretter kom 2-1-målet til Norge og reduseringen til 2-2, og resten er historie

Nye kamper

Daniel Sørvik og Mattias Nørstebø meldte forfall til firenasjonersturneringen i Innsbruck.

Danmark vant 7-4 over Sør-Korea i den andre kampen som ble spilt torsdag.

Norge møter Danmark fredag og Sør-Korea lørdag.

Etter turneringen i Østerrike skal Norge bare ha en samling til før den første kampen mot Sverige i OL spilles i Pyeongchang 15. februar.

(©NTB)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke