14. des
KLAR: Joonas Rønnberg så kampen i Manglerudhallen tirsdag. Torsdag spiller han høyst sannsynlig mot Lørenskog.
 
Får inn 100 kilo backmuskler
MS - Storhamar 2-1 etter straffekonk: Joonas Rönnberg (33) så sine nye lagkamerater fra tribuneplass. Torsdag er han klar til å bidra.

Publisert: 18.okt.2016 22.36
Oppdatert: 18.okt.2016 23.47

Den 1,92 lange og 100 kilo tunge finske backen fikk se et lag som tråkker litt i motbakke, men som viste vilje og tæl.

Les også: Vi følgte kampen direkte

– Jeg vil gjerne være med på å snu trenden. Jeg kan forhåpentlig bidra med enda mer trygghet defensivt. Jeg er en typisk defensiv back, som stiller opp for laget, sier 33-åringen, som har signert på en to-månederskontrakt.

– Gedigen lagspiller

Trener Sjur Robert Nilsen kjenner finnen fra tida i Leksand. Rönnberg spilte fire sesonger i den svenske klubben. Det var to sesonger i Allsvenskan og to sesonger i eliteserien.

Les også: HAs kamprapport

– Joonas er en gedigen lagspiller. Han har bra humør, og vil bidra i garderoben også. Han er en defensiv back uten så mange målpoeng og magiske finter, men han rydder bra unna og vil tilføre oss fysikk. Jeg tror dette blir bra, sier Sjur Robert Nilsen.

Her forteller sportssjef Sjur Rakstad-Larsen om bakgrunnen for at de hentet den finske backen nå:

– Vi følte at det måtte skje noe, og det toppet seg med at også Erik de la Rose havnet på skadelista, sier sportssjef Rakstad-Larsen.

Andersson fikk tilbud

Han fortsetter:

- Antallet utlendinger er ikke noe problem per nå, men vi er klare over at vi har en utlending for mye når Erik de la Rose kommer tilbake.

Sportssjefen er sikker på at de har hentet en god forsterkning.

– Vi har fått gode referanser på ham. Sjur Robert Nilsen hadde ham i Leksand, og Petteri Nummelin kjenner ham. Jobben med å hente en ny back startet med at vi spurte agenter, og da dukket navnet til Joonas opp. Her får vi en stor, fysisk back med mye rutine, sier Sjur Rakstad-Larsen.

Sportssjefen bekrefter at Jimmy Andersson fikk et tilbud fra Storhamar, men svensken valgte å si nei, og heller forlenge korttidskontrakten han hadde med Frisk Asker.

Joonas Rönnberg fulgte altså spent med på kampen i går kveld.

– Det var veldig spennende, og jeg synes Storhamar-spillerne viste bra vilje, og gikk mye på skøyter. De kunne fort tatt tre poeng. Jeg ble imponert over tempoet i kampen, sier Joonas Rönnberg, som dro rett fra Gardermoen til kampen i Manglerudhallen i går kveld.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
TØFT: Storhamar ble trøkket bakover i perioder av kampen. Her er det Robert Hestmann, Andreas Røykås Marthinsen, Hampus Gustafsson og Daniel Hermansson som jobber for å holde unna.ALLE FOTO: Fredrik Olastuen
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke