23. okt
 
Jensen fant sin egen måte å spille på
Med sine 1,78 og 83 kilo ruver ikke Joakim Jensen i hockeylandskapet. Derfor fant 30-åringen ut at han måtte være smart, og finne sin egen spillestil.

Publisert: 17.sep.2017 22:23
Oppdatert: 18.sep.2017 08:20

Storhamar – Lørenskog 4–1

Joakim Jensen er ikke den som graver fram pucken i rundvantet eller takler spillere gjennom vantet. Du finner ham som regel der det er litt ledig isflate – rundt målet til motstanderen. Søndag skjøt Jensen blink igjen: 4–1.

– Jeg er kanskje ikke som mange andre hockeyspillere. Da jeg var 14 år var jeg stor sammenlignet med jevnaldrende. Men jeg vokste ikke noe mer, og etter hvert, da jeg kom til seniorhockey i Storhamar, fant jeg ut at jeg måtte være smart for å kunne bidra i eliteserien. Størrelse og kraft er ikke alt i denne idretten. Jeg ville dyrke det å være en god avslutter, finne det ledige rommet rundt mål, sier Jensen, og fortsetter:

– Jeg har min egen måte å spille på, og i en balansert rekke fungerer det bra. For noen har det sikkert vært frustrerende å spille sammen med meg. Det handler om å finne spillertyper som passer sammen, finne en balanse.

Har levert målpoeng

Joakim Jensen har levert målpoeng hele vegen. Den laveste totalen i serien er 31 målpoeng i debutsesongen, mens toppen så langt kom i 2014-15-sesongen, hvor 30-åringen fikk bokført 57 målpoeng i serien og 18 målpoeng i sluttspillet.

Så langt står han med seks målpoeng (3+3) denne sesongen.

– Jeg har spilt med flere gode spillere, og har spilt aller mest med Pål Johnsen, Christian Larrivée og Nathan Martz som sentere. Og så har jeg 400 kamper sammen med Eirik Skadsdammen da. Det handler om å finne en god kjemi, sier Joakim Jensen, som er inne i sin 11. Storhamar-sesong.

Han tror det kan være lurt for alle spillere å se litt på seg sjøl, og forme en spillertype som kan bidra for laget sitt.

– Det kan være lurt. Alle spillere har forskjellig spisskompetanse, sier Joakim Jensen.

Fartsfylt start

Storhamar gjennomførte en fartsfylt 1. periode, og ledet 2–0 til pause. 2. periode startet slapt. Høydepunktet kom midtvegs da Martin Rønnild var kjempesterk, presset seg inn foran mål, og scoret liggende.

I sisteperioden satte Joakim Jensen inn 4–1 i overtall. Storhamar hadde stort sett kontroll, men slurvet en del i egen sone.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke