11. des
trenerduo: Aleksander Smirnov (t.v.) og hovedtrener Zinetula Bilyaletdinov under lagets treningscamp i sommer.
 
Sasja gjør stor suksess i KHL
Aleksander Smirnov og tidligere Russland-trener Zinetula Bilyaletdinov har virkelig fått fart på sakene i AK Bars Kazan.

Publisert: 10.okt.2016 19.39
Oppdatert: 11.okt.2016 08.33

Da Aleksander Smirnov ikke fikk tilbud om ny treårskontrakt med Storhamar i vår, ble han tilbudt å være assistenttrener for mannen som ledet Russland under Sochi-OL i 2014, Zinetula Bilyaletdinov, i AK Bars Kazan

Og de to har virkelig fått laget til å prestere den siste tiden: De har vunnet sju av de siste åtte kampene, og nå ligger laget på 3. plass.

fin flyt

Den tidligere Storhamar-treneren mener at laget fortsatt kan løfte seg enda noen hakk.

– Vi er i siget, og vi har fått den selvtilliten som er nødvendig. Vi har fire homogene rekker, så gutta er blitt mye mer samspilte. Nå ligger vi på tredjeplass, men vi er fortsatt ikke helt der vi ønsker, sier Smirnov, som skryter at hovedtrener Bilyaletdinov.

– Jeg er veldig glad for å få muligheten til å jobbe med en så fantastisk trener, og jeg lærer masse hver dag. Han er en av Europas aller beste trenere – og han er moderne i sin tankegang.

sikter høyt

På spørsmål om hvor bra klubben hans kan gjøre det, svarer trenerstrategen følgende:

– Det er mange gode lag som kan gjøre det bra. Akkurat nå ligger vi høyt på tabellen, og vi skal kjempe for å bli der vi er. Vi har et ungt lag, men vi har et bra kollektiv, og potensialet vårt er stort. Hvis vi spiller på vårt toppnivå, tror jeg vi kan være blant de sju-åtte lagene som kan vinne Gagarin Cup til slutt. Å prikke formen inn mot sluttspillet, er sesongens viktigste oppgave og målsetting, svarer han.

følger med på storhamar

Selv om 52-åringen har mye å gjøre i sin nye klubb, har han fortsatt et øye på gamleklubben.

– Jeg følger med, men jeg har ikke sett noen kamper ennå. Så derfor kan jeg ikke bedømme laget. Jeg vet at de har slitt med skader, og det er synd at skadene forfølger Christan Larrivée. De trenger ham, for han er en av de beste når han er i form. Plasseringen på tabellen nå er ikke så viktig, og jeg tror Storhamar blir sterkere utover vinteren. Da vil laget dra nytte av spillere som Skadsdammen, Hesbråten og Blakseth Huse – som er undervurderte.

Han legger til:

– Storhamar, med sitt gode kollektiv, er en utfordrer til gullet.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke