27. jun
Stjernen-takling: Her er Robert Hallin (dommer) i ferd med å sende Storhamars Robin Dahlstrøm i dusjen i høst. Han ble tildelt matchstraff av dommeren - som ikke fikk medhold av disiplinærutvalget. FOTO: Fredrik Olastuen Original bildetekst:
 
Glad for den positive utviklingen
Dommersjef Geir Thomas Olsen er fornøyd med hvordan klubbene responderte på det han mente var et holdningsproblem i høst.

Publisert: 03.jan.2018 16:57
Oppdatert: 03.jan.2018 17:11

Høsten 2017 opplevde norsk hockey en av sine tøffeste perioder, hva angår stygge taklinger, farlig spill, lange karantener – og dommere som ble overprøvd av disiplinærutvalget.

Det hele kulminerte i et møte, der klubbene (minus Storhamar), forbundet og dommerne ble enige om veien videre.

Og siden den gang har situasjonene gått drastisk ned.

Happy

Dommersjef Geir Thomas Olsen er fornøyd med utviklingen i eliteserien.

– Alle var enige om at vi ikke kunne fortsette der vi var. Og det er ingenting som er bedre enn å se at det har funket, sier Olsen til HA-sporten.

Han mener det er sunt med uenighet, men at det gikk for langt.

– Noen diskusjoner vil det alltid være, og det er helt greit. Men det var ikke det vi hadde. Vi ønsker at det skal være spillet som er i fokus, at det blir skåret fine mål, sier han.

På spørsmål om det er spillerne som er blitt mer disiplinerte, eller om det er dommerne som har lært seg å lese spillernes signaler bedre, svarer han følgende:

– Det er nok en miks av tingene. Men det er alltid spillerne som må gå foran, sier han.

tilfeldigheter

TV 2-ekspert, Bjørn Erevik, er glad for den positive utviklingen.

– Jeg tror det er litt tilfeldig at det ble så mye på en gang, for alt skjedde i løpet av et kvarter. Og så er det nok også litt tilfeldig at det ikke har vært mer i etterkant. Men det har hjulpet, sier han.

Han tror åpenheten rundt suspensjonene har vært en viktig grunn til å få bort stygge taklinger og farlig spill.

– Det at forklaringene har blitt lagt ut på nett, har gjort at det er blitt enklere å forstå grunnene til at dommene er blitt som de er blitt, sier han.

Han legger til:

– Som spiller ønsker du ikke å havne i et negativt søkelys. Det var en karantene, der det ble lagt til grunn at spilleren var dømt for tilsvarende tidligere, sier han.

TV 2-eksperten er likevel glad for at spillerne har kommet seg videre, uten at det har gått utover spillets sjarm.

– Det er viktig at den fysiske biten fortsatt er sentral, for det skal ikke bli slutt på taklinger. Men det var en situasjon vi ikke ønsket, som er blitt bedre, sier han.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke