23. okt
FORNØYD: Fredrik Söderström var fornøyd med snuoperasjonen mot Frisk Asker.
FOTO: Fredrik Olastuen
 
- Håper de ser spøkelser
Fredrik Söderström håper storseieren i den første semifinalen sprer litt uro og nervøsitet inn i Frisk Asker-laget.

Publisert: 15.mar.2018 18:13
Oppdatert: 15.mar.2018 22:16

Storhamar - Frisk Asker 6-1:

Storhamar spilte en svak førsteperiode, men våknet av dvalen og rundspilte gjestene i de to siste periodene.

Sluttsifrene ble 6-1, og Kodie Curran var toneangivende for Storhamar og noterte se for tre scoringer i den første semifinalen. 

Fredrik Söderström tror den svake åpninggsperioden, som Storhamar taper 0-1, var litt sunt å få for spillerne.

At første periode blir som den blir, det overrasker meg ikke. Det var lenge siden vi hadde spilt en kamp med full nerve og intensitet. Med fasit i hånden, så var det ganske bra. Det ga spillerne en vekker med det tidlige baklengsmålet. Det var ikke sånn at de hadde et grep på oss etter første periode, sier Söderström.

- Satte ned foten

Han forteller at de var rolige og behersket i pausepraten mellom første og andre periode. Det ga uttelling.

Storhamar kom ut i midtperioden som et helt nytt lag, og feide gjestene av isen.

- Vi kom ut i andre perioden og satte ned foten. Vi hadde høy intensitet, vi er tydelige med puck, kraftfulle og fysiske. Vi begynte å spise oss inn i det, og da vi fikk utlikningen, så slapp nervene og presset hos guttene. 

Det var et «statement», men det trenger ikke bety noe på lørdag, smiler Söderström.

På spørsmål om hva han håper ydmykelsen gjør med Frisk Asker-laget, svarer svensken:

- At de begynner å lete etter svakheter og problemer som ikke finnes. Håper de ser litt spøkelser. Hvis vi klarer å håndtere trykket som i dag, så er vi vanskelig å møte, sier han.

- Tok litt tid

Christian Larrivée var lettet etter storseieren.

Han mener førsteperioden lignet litt på åpningsperioden i den første kvartfinalen mot Lørenskog.

- Dette var gøy. Første periode var som mot Lørenskog. Det tok litt tid å begynne å spille hockey. Vi var kanskje litt nervøse og ville ikke risikere så mye, og de fikk 0-1, og det var ikke bra, sier Larrivée. 

Etter en god pauseprat, hvor spillerne våknet litt, forteller Larrivée at våknet opp fra dvalen.

- Vi snudde kampen, og andre periode var mye bedre. Vi fikk mer energi, spilte mer fysisk, og satte pucken mer på mål. Det var bra for oss og viktig.

Helt på tampen av førsteperioden satte Larrivée inn en knallhard takling på Frisk-spiller Henrik Ødegaard. Det tror Larrivée kan ha bidratt til å gi mer sprut i spillergruppa.

- Jeg vil ikke ta æren, men jeg husker jeg fikk en god takling på Ødegaard, og det forandret kanskje litt av energien på benken vår. Vi må gjøre mer av det. Det var litt flatt, og da kan en stor takling forandre kampen.  Etter det var vi ustoppelige. Det var gøy å se, smiler han.

- Vi spilte god hockey, og det var gøy, avslutter en gnistrende Larrivée.

Treg start

Storhamar, som aldri ble satt på de helt store prøvene under kvartfinaleserien mot Lørenskog, fikk tidlig erfare at det blir tøffere nå.

Da kampen hadde vart i 93 sekunder, måtte Oskar Östlund plukke den første pucken ut av nettet. Fire Storhamar-spillere gikk seg bort i egen sone, og T. J Foster og Vinny Saponari var alene med Lars Erik Hesbråten og Oskar Östlund foran mål. Foster fant Saponari, som enkelt kunne sette pucken i mål.

Storhamar hadde flere skuddforsøk, men det var likevel Frisk som skapte de største sjansene.

Gustafsson-goal

Det har vært mye snakk om hvilke utlendinger som skal spille, og ikke den siste tiden. Og etter 24 minutter viste Hampus Gustafsson hvordan han har fått tillit. Mikael Zettergren var både lur og heldig da han vant pucken ute ved siden, slik at Jacob Berlgund fikk den på bladet. Han så over og fant bestekompisen på bakre stolpe - som sendte skiva inn i det tomme buret. 1-1.

Etter 34 minutter kom Storhamar foran: Mikael Zettergren fikk en nydelig pasning av Kodie Curran på bakre stolpe, og løperen fikk en enkel oppgave med å sette pucken i garnet fra høyresiden.

Minuttet før pause økte Kodie Curran ledelsen. Steffen Thoresen vant pucken fri i rundvantet, så opp og fant Kodie Curran i slottet. Han tok imot og sendte skiva kontant i nettet.

Dermed var snuoperasjonen gjort komplett! 

Det tok ikke mer enn 2.14 av tredjeperioden før Curran var frampå igjen i overtall.

Curran-show

Backen fikk pucken på blå, og han dro avgårde et håndleddsskudd. Det kunne se ut som Dahlberg hadde kontroll, men pucken snek seg gjennom sisteskansen og trillet rolig over streken og i mål. 4-1. 

Med 10.08 igjen av tredje periode kom kanskje kveldens vakreste mål, signert Larrivée og Jensen.

Talismanen Larrivée fikk pucken på venstresiden, ser at "gjedda i sivet", Joakim Jensen, har sneket seg inn på bakre. Pasningen er kirurgisk, og Jensen kan bare dytte pucken inn bak en sjanseløs Dahlberg. 

Kodie Curran var virkelig på jobb i den første semifinalen. 

Med syv minutter igjen av kampen, snappet han pucken i midtsonen, vendte bort to Frisk-spillere og satte fart framover i banen. 

Curran lurte seg forbi to nye spillere, før han kom alene foran Dahlberg. Der var han iskald, og la pucken elegant mellom beina på Dahlberg med backhand og sørget for 6-1.  

Storhamars lag:

Keeper: Oskar Östlund (Jonas Strand).

1. rekke: Kodie Curran, Jimmy Andersson - Hampus Gustafsson, Jacob Berglund, Mikael Zettergren.

2. rekke: Christian Bull, Lars Erik Hesbråten - Joakim Jensen, Christian Larrivée, Robin Dahlstrøm.

3. rekke: Mikkel Søgaard, Kenney Morrison - Martin Rønnild, Victor Svensson, Steffen Thoresen.

4. rekke: Simen André Edvardsen, Simen Løvhaug Hansen - Eirik Skadsdammen, Kjetil Martinsen, Mikael Dokken.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke