20. aug
OFFENSIVE: Samtlige av Storhamars rekker spilte gode kamper under treningsoppholdet i Danmark og Tyskland. Her jubler spillerne over scoring mot Frederikshavn Whitehawks lørdag.
 
Har funnet rekkene
Fredrik Söderström har brukt treningskampene i Bremerhaven og Danmark til å finne ut hvilke spillere som kan spille sammen i rekker.

Publisert: 27.aug.2017 20:17
Oppdatert: 27.aug.2017 20:26

Frederikshavn–Storhamar 3–4

Den svenske hovedtreneren mener Storhamar har fått maksimalt utbytte av treningsleiren i Danmark og Tyskland.

– Det har vært akkurat like nyttig som vi håpet på. Utenfor isen har vi har blitt kjent med hverandre på godt og vondt, den delen har vært bra. Spillemessig har vi fått tre optimale kamper. I Danmark var kampen overraskende bra, tyskerne fredag var en av de bedre treningskampene jeg har opplevd, med atmosfæren og hockeyen, forteller den omgjengelige svensken.

Variert mye

Under de to kampene i Bremerhaven, stilte Storhamar med de samme rekkene, foruten Christian Larrivées sykdomsfravær lørdag.

Svensken mener han nå har funnet flere rekkesammensetninger som vil bære frukter i sesongen som kommer.

– Vi har bevisst valgt å variere mye fram til nå for å se hvordan enkelte fungerer sammen. Vi har gått hardere på hvem som skal spille overtall og undertall. Nå har vi kun to kamper igjen før serien er i gang og det er blodig alvor. Vi trengte den reisen her for å finne ut av slike ting, også.

Rekkesammensetningene kan du lese i rapporten fra helgens kamper.

Mer å gå på

Storhamars hovedtrener liker hvordan relasjonene mellom spillerne har vokst den siste tiden, men det er fremdeles en del å gå på, mener han.

– «Larrys» rekke har ikke vært tilstrekkelig produktiv. De skaper, men det har ikke vært effektivt nok, og det tror jeg plager flere i den rekka, de blir frustrerte når de ikke gjør poeng. Svenssons rekke, hvor Hampus kommer til sin rett, og Patrick, selv om han er kamprusten, så ser du med timing og puckhåndteringen at han er en kvalitetsspiller, sier svensken.

Han mener Robin Dahlstrøm har vist seg fram på en meget positiv måte under treningsoppholdet, sammen med flere av de øvrige nysigneringene.

– Kommer du til å fortsette med samme rekkene til seriestarten?

– Jeg tror det kommer til å minne om dette, men dersom vi får én skade, så raser jo ting sammen. Jeg tør ikke love noe, men følger man oss, så ser man hvor dette bærer, smiler han.

– Vi må jobbe med overtallet, og være enda tydeligere i undertallsspillet. Men de to tingene har vi nesten ikke berørt så langt. Det skal vi jobbe med til uken som kommer, forklarer Fredrik Söderström.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke