7. des
Trives: Jacob Berglund trives med sin nye tilværelse i Sveits og forteller at han følger gamleklubben tett. Her er han avbildet ved en tidligere anledning.
 
Har suksess i Sveits
Jacob Berglund (25) har stor suksess i den sveitsiske klubben Red Ice i NLB. Men svensken følger fortsatt Storhamar tett.

Publisert: 18.nov.2016 07.38
Oppdatert: 18.nov.2016 07.41

Berglund benyttet seg av klausulen i kontrakten med Storhamar og takket ja til sveitsiske Red Ice i sommer.

Svensken har gjort sine saker meget bra og står med sterke 24 poeng på 16 kamper, i et lag som bare ligger på 7. plass.

Berglund er tilfreds med egen produksjon, men er mer opptatt av at de som lag må heve seg.

Vil plukke flere poeng

– Det har vært litt tungt for laget, for vi har ikke prestert så bra som forventet.Vi ønsker å være blant de fire beste lagene i serien og da må vi begynne å ta flere poeng borte, sier han, og fortsetter:

– Hjemme har vi vært mer solide og begynner vi plukke poeng borte kan vi komme oss i posisjon før sluttspillet, sier Berglund.

Sveitsisk hockey har et meget godt rykte og NLB (nivå to) er på omtrent samme nivå som eliteserien i Norge, men med bedre økonomi, forklarer den sympatiske svensken til HA-sporten.

– Jeg vet ikke eksakt hvordan økonomien er her, men jeg tror den er bedre enn i eliteserien.

– I ligaen her er det to lag flere enn det er i eliteserien i Norge. Det er to-tre lag som holder samme nivå sportslig som Kongsvinger, men en del av topplagene har bra med penger, forteller han.

følger gamleklubben

Storhamar har som kjent hatt en til tider tung sesongstart, noe Berglund fikk med seg.

Svensken har imidlertid stor tro på sine gamle lagkamerater og han ser det han kan av kamper.

– Det ble en litt skuffende sesongstart, men med mange skader på nøkkelspillere blir det vanskelig å sette laget. Nå virker det som de virkelig er på gang, sier Berglund, før han fortsetter:

– Fem strake seiere, blant annet mot Stavanger og Vålerenga er sterkt, forteller den tidligere poengkongen i Storhamar på telefon fra Sveits.

veien videre

Den gamle Storhamar-helten vet lite om framtiden, og med bare 16 kamper spilt er det få klubber som har begynt å se på spillere for neste sesong.

Berglund har ambisjoner om spill i større ligaer, men bedyrer at det fortsatt er for tidlig å tenke på neste sesong.

– Sesongen har ikke kommet ordentlig i gang. Nå begynner snart hardkjøret med tre kamper i uka og det er da man kan vise hva man er laget av og gjøre seg fortjent til ny kontrakt eller spill i større ligaer, sier Berglund, som var en enorm suksess og en stor publikumsfavoritt med sitt spill etter at han kom til Storhamar.

Storhamar-retur?

25-åringen leverte bunnsolide 147 poeng på 111 kamper og forrige sesong la han nærmest beslag på gullhjelmen.

Mange drømmer nok om å se Berglund tilbake i Storhamar-drakta en gang i framtiden, og det er ikke sikkert det er en umulig tanke.

Om en eventuell retur til Storhamar er poengkongen til Red Ice positiv, men vet ikke når det kan bli aktuelt.

– Det er absolutt ingen umulighet at jeg kommer tilbake til Storhamar en dag. Det blir kanskje ikke i år eller neste år, men at det skjer en dag i framtiden tror jeg det er store muligheter for, forteller Berglund, som ble 25 år gammel torsdag, smilende til HA-sporten.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke