20. aug
 
Söderström: - Jeg ville startet med Robert igjen
Storhamar-trener Fredrik Söderström plukket av Robert Hestmann etter 20 elleville minutter i Kristins Hall. Men han ville startet med ham igjen.

Publisert: 30.des.2017 15:38
Oppdatert: 30.des.2017 19:16

(Lillehammer - Storhamar 4-6)

For en kamp publikum ble servert i Kristins Hall i kveld: Ti scoringer, flere keepertabber, mange taklinger, stor nerve - og Storhamar-seier. 

- Dette var en viktig kamp for oss å vinne, for vi har vært litt i motbakke den siste tiden. Vi brenner for mange sjanser, vi gir dem overganger, men vi klarer å ta med oss seieren. Og det var viktig, sier han.

Før HA-sporten får spurt ham om valget om å bytte ut Robert Hestmann etter en tøff førsteperiode, sier han følgende:

- La meg si én ting: Jeg ville valgt å starte med ham igjen. Jeg ser disse to guttene hver dag, og jeg mener han fortjente å starte i dag. Han ble ingen syndebukk, og han skal ikke pekes på, sier treneren. 

- Men du tok ham ut...

- Ja, det er min jobb å ta beslutning. Oskar kom inn og gjorde det veldig bra, men Robert er også en del av denne seieren, sier han.

mange mål

Det sto 3-3 etter de første 20 minuttene i Kristins Hall.

Lillehammer gikk rett i strupen på Storhamar, og da laget fikk spille i overtall tidlig i kampen, kom også kampens første scoring. Joey Benik utnyttet et hull mellom Hestmann og stolpen, og prikket pucken i nettet.

Kun to minutter senere ble ledelsen doblet. Stephan Vigier la pucken på mål, og Hestmann slapp returen rett ut. Kanadieren takket og bukket, og ledelsen var doblet.

raske goaler

Storhamar brukte imidlertid kun 15 sekunder på å halvere vertenes ledelse: Josh Nicholls dro seg inn, skjøt - og fullførte på returen, slik at den rullet inn mellom leggskinnene til Christoffer Bengtsberg.

Kort tid senere var utlikningen et faktum. Jimmy Andersson fikk tid og rom i overtall, og han fant det nærmeste krysset fra blålinja.

Steffen Thoresen, som har vært fantastisk god den siste tiden, ydmyket Lillehammer da han kom alene med Bengtsberg og la pucken i krysset, før han hysjet på Lillehammer-fansen.

HATV: Slik forklarer han hysjingen

stor tabbe

Men dette var ikke Hestmanns kveld: 3-3-scoringen var en giganttabbe. Simen Thoresen skjøt et slagskudd fra langt hold, og Hestmann så ut til å ha hull i snappen, slik at pucken rullet inn. Den scoringen kom med kun syv sekunder igjen på klokka. 

Og det ble også det siste målvakten gjorde, for i pausen kom Oskar Östlund inn for ham. 

Midtperioden var preget av svak dømming - begge veier, som førte til mer frustrasjon og hardere spill.

Da Storhamar hadde holdt Lillehammer lenge i egen sone, kom kampens syvende scoring: Phil Marinaccio fant Mikael Zettergren på blank kasse, og han gjorde ingen feil da han satte pucken inn. 

tre scoringer

Hampus Gustsfsson scoret Storhamars femte goal da han pirket inn pucken fra kloss hold, før Lillehammer utliknet like etter.

Da kampen var inne sine to siste minutter, scoret Steffen Thoresen i åpnet mål.

Og dermed kunne Storhamar-fansen smile bredest på vei hjem.

Storhamars lag:

1. rekke: Christian Bull, Lars Erik Hesbråten - Joakim Jensen, Christian Larrivée, Hampus Gustafsson.

2. rekke: Simen Løvhaug Hansen, Jimmy Andersson - Kjetil Martinsen, Victor Svensson, Josh Nicholls.

3. rekke: Håkon Engh, Markus Mikkelsen - Steffen Thoresen, Mikael Zettergren, Phil Marinaccio.

4. rekke: Jørgen Langdalen, Martin Rønnild - Eirik Skadsdammen, Simen André Edvardsen, Mikael Dokken.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke