24. aug
Gleder seg: Synne Odnæs Furuholt (foran f.v.),Thea Pettersen, Malin Marie Olstad-Berget, Julie Østby Deglum, Stina Pernille Hval Egeberg, Malin Olsbø. Vilde Marina Knappen, Marem Batysheva og Maja Synte.Foto: Pål Jacobsen
 
Historisk jentekamp
Søndag 19. februar klokken 14.00 spilles det jentehockeykamp mellom Storhamar og Kongsvinger i CC Amfi. En kamp som går rett inn i historiebøkene.

Publisert: 02.feb.2017 06:25
Oppdatert: 02.feb.2017 06:40

Søndag 19. februar er en merkedag for Storhamar Hockeys jentelag. Da skal det arrangeres Global girl games verden over. I underkant av 40 nasjoner skal være med.

Følger tidssonen

Kampene starter klokken 14.00 lokal tid. Hvor mange kamper det spilles eller skal spilles, er det få som vet. Kampene følger tidssonen hele døgnet den 19. februar. Et tiltak Storhamar gleder seg veldig til.

Leder i Storhamar jentehockey, Hilde Akersveen, vil bruke det for alt det er verdt.

Gleder seg

– Dette er store greier for oss. Vi får vist fram våre kvaliteter og vi skal gjøre mye ut av dagen, sier en spent Akersveen.

Kongsvinger blir Storhamars motstander denne søndagen. Leder Akersveen vil reklamere for jentehockeyen både før og etter den historiske kampen for Storhamar.

– Sjøl om vi har holdt på en stund, så kan dette være startskuddet for noe større. Vi har mange spillere og vi skal møte forberedt til kamp. Ikke noe annet enn seier er godt nok for oss i denne kampen. Hadde vi i tillegg fått med og sponsorer og ikke minst publikum i en slik kamp, oppnår vi våre mål, sier lederen i Storhamar jentehockey, Hilde Akersveen.

Storhamar fortjener det

Sportssjef i Norges Ishockeyforbund Petter Salsten liker godt at Storhamar fikk tilbudet om denne spesielle kampen.

– Veldig morsomt at Storhamar fikk denne kampen. Slik Storhamar har jobbet for jentehockeyen de siste sesongene, er det veldig fortjent. Dette er et meget godt tiltak som strekker seg nesten over hele verden. Klarer klubbene å markedsføre kampene sine, har vi oppnådd mye.

– Storhamar er i startfasen og har kommet langt på kort tid. Vi i forbundet vil gjerne være med og dra lasset. Det er klubben som skal jobbe med dette, så kan vi være behjelpelige om det skulle være noe annet, sier Petter Salsten.

Storhamar har seks kvalifiserte trenere på jentesiden. De to som skal dra lasset i denne kampen er Rune Furuholt som hovedtrener og med seg som hjelpetrener får han med seg Espen Synstad.

Så sett av 19. februar klokken 14.00.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke