18. aug
 
Hør trenerne snakke ut om Storhamar-krisen
Etter tapet mot Lørenskog svarte Storhamar-trenerne på spørsmål både fra fans og Hamar Arbeiderblads sportsredaktør i Rinkside.

Publisert: 21.okt.2016 06:52
Oppdatert: 21.okt.2016 07:09

HA-sporten har ønsket å stille både trenerapparatet og sportslig utvalg en rekke spørsmål nå etter den sportslige nedturen for Storhamar. Med 20 poeng opp til Stavanger for de gule og blå ble det en utvidet Rinkside-sending med mange spørsmål.

Sjur Robert Nilsen kommer med et par innrømmelser som det er interessant å ta med seg. Og Torbjørn Orskaug legger ikke skjul på at de har en del å jobbe med i Storhamar. Som det fysiske.

Stokke forklarer her

Orskaug er også en del av Storhamars sportslige utvalg, men han var ikke med i planleggingsfasen av sesongen. Verken Sjur Rakstad-Larsen eller Pål-Jan Stokke, som også er i sportsutvalget, var med i går kveld da opptaket ble gjort, men Stokke forsøkte tidligere på dagen i går å begrunne overfor HA-sporten hvorfor de har hentet akkurat de spillerne de har hentet.

Blant annet fastslår han at Petteri Nummelin og Joey Tenute ble hentet for å forbedre overtallsspillet.

Men verken Nummelin eller Tenute er fysisk store spillere, og nettopp det er blitt etterlyst av flere eksperter og tidligere Storhamar-spillere. Ole Eskild Dahlstrøm har også sagt at Storhamar har et lag som er overvurdert.

Backene

Backsituasjonen har også blitt karakterisert som sårbar, og med skader på Nummelin, Løkken Østli og Del la Rose har det blitt veldig merkbart. Det har også gjort at det er blitt stilt spørsmål om det var feil at Storhamar lot Adrian Saxrud Danielsen gå til Stjernen og Andreas Øksnes gå til Vålerenga. Begge de to tidligere Storhamar-backene har gjort sine saker bra for sine nye klubber.

Stokke mener det var en enighet om at Saxrud Danielsen trengte å komme seg bort og prøve noe annet, mens han mener Øksnes hadde dårlig tid og at Storhamar på det tidspunktet ikke ville prioritere ham. Nå innrømmer Stokke at de endte opp for dårlig på backsiden da sesongen startet.

Stokke forteller også at Jimmy Andersson ble tilbudt en bra kontrakt ut denne sesongen, men at han valgte Frisk Asker. Spørsmålet her er om Storhamar burde vært tidligere på banen med det tilbudet. Og om personlige synspunkter i Storhamar-ledelsen forsinket prosessen.

– Ingen personlige interesser skal være større enn klubben, mener Stokke.

Men legger til:

- Så kan vi diskutere om Storhamar burde tilbudt Andersson kontrakten enda tidligere.

Vil ha kred

Stokke avviser overfor HA-sporten at det det er grunn til å kritisere sportsutvalget for lagbyggingen som er gjort og at det er grunnlag for at de bør stille plassene sine til disposisjon nå.

- Jeg synes vi bør ha kred for de grep som er gjort nå med henting av nye spillere i en vanskelige skadesituasjon, men hvis grepene ikke lykkes så er jeg åpen for diskusjonen om sportsutvalget bør vurdere sine posisjoner, sier Pål-Jan Stokke.

Her er temaene:

Men i denne Rinkside-sendingen er det Sjur Robert Nilsen og Torbjørn Orskaug som svarer på spørsmålene.

Sentrale temaer er: Trenerposisjonen, trenerens kroppsspråk, spillesystemet, de nye spillerne, backsituasjonen, utlendingskvoten som er oversteget nå, benking av spillere, IronMan og supporternes synspunkter.

Gå ikke glipp av denne Rinkside-sendingen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke