17. aug
LYSER VILJE: Det oser vilje og tæl i øynene til Joonas Rönnberg. Nå kan det bli aktuelt med en forelengelse av kontrakten.FOTO: Anders bakkerud Larsen
 
Høyaktuelt å forlenge kontrakten
19. desember går kontrakten til Joonas Rönnberg (33) ut. Mye tyder på at Storhamar vil tilby finnen en ny kontrakt.

Publisert: 31.okt.2016 19:06
Oppdatert: 31.okt.2016 19:28

Joonas Rönnberg kom til Storhamar på kort varsel, og spilte sin første kamp hjemme mot Lørenskog 20. oktober. Han skrev under på en tomånederskontrakt.

Les også: Magnus Eikrem Haugen har blitt sterkere mentalt

– Vi skal se på denne saken ganske raskt, selv om det er noen uker til kontrakten hans går ut. Det er høyaktuelt å forlenge med Rönnberg hvis han selv ønsker, sier sportssjef Sjur Rakstad-Larsen, som er godt fornøyd med det finnen har markedsført ute på isen så langt.

defensiv klippe

– Joonas er blitt en defensiv klippe for oss. Han gir 100 prosent i hver eneste duell, og er bra med pucken. Han er blitt en viktig spiller for oss, en ny dimensjon i laget. Joonas er dønn ærlig, både i spillestil og som person. I tillegg er han ifølge rapportene viktig i garderoben, han er en pådriver, sier sportssjefen.

Joonas Rönnberg synes det er utrolig moro å spille kamper igjen. Etter fire sesonger i Leksand, både i Allsvenskan og eliteserien, flyttet han til Tyskland. Finnen spilte for Düsseldorfer EG i den øverste tyske ligaen forrige sesong.

– Det er kjempemoro å spille kamper igjen. Det var greit å være hjemme i Finland en stund også. Den eldste datteren min begynte på skolen, og det var godt å få med seg det. Samtidig savnet jeg hockey’n og kampene, sier Joonas Rönnberg.

Han utelukker ikke en forlengelse av kontrakten.

– Jeg har ikke tenkt så mye på hva som skjer etter at kontrakten går ut. Jeg trives veldig godt i Hamar, og jeg er blitt tatt imot på en veldig fin måte. Det er mange proffe og hyggelige mennesker her. Vi får se hva som skjer.

Besøke familien

Torsdag skal han hjem til Finland.

– Da skal jeg ta en prat med familien og høre hva de sier. Jeg utelukker ikke å fortsette i Storhamar. Det bor mye i laget. Det viste vi mot Stavanger. Det var utrolig moro å vinne den kampen, sier finnen, som er greit fornøyd med de fire første kampene i gult og blått.

– Det går bedre og bedre.

Pål Johnsen har ansvaret for backene i Storhamar. Han liker utviklingen til den store 33-åringen.

– Joonas er en god tilvekst for oss, og er en spillertype vi trenger. Han har hatt fin framgang siden de første treningene, og mot Stavanger var han veldig god, sier Pål Johnsen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke