20. aug
GLITRENDE: Oskar Östlund leverte flere fantomredninger mot Stavanger Oilers. Her får han vispet pucken over målet, etter at det så ut til at han i utgangspunktet måtte se pucken gå inn i mål bak seg.FOTO: Fredrik Olastuen
 
Hylles etter fantomkampen
Oskar Östlund reddet 42 av 44 skudd og reddet Storhamar i straffeslagkonkurransen mot Stavanger Oilers. Mikael Zettergren er full av beundring for Östlund.

Publisert: 05.des.2016 06:24
Oppdatert: 05.des.2016 06:51

Zettergren, som scoret på to straffeslag søndag, mener Östlund gir laget en ekstra dimensjon.

– Han gir oss mulighet til å vinne hver eneste kamp, og han har vært helt magisk. Det var han i fjor også. Vi vet hva vi får av ham, skryter Zettergren.

Jobber hardt

Östlund selv er noe mer beskjeden i sin beskrivelse av egne prestasjoner.

– Jeg jobber med mitt hver dag.Forsøker å forberede meg til hver kamp, sove godt, spise godt og trene bra. Nå har vi vunnet masse, og når vi vinner så er jeg fornøyd. Det er alltid biter man kan bli bedre på, og det prøver jeg å gjøre hver dag, sier Östlund.

Han var strålende i søndagens kamp, og han var i ekstase etter at to poeng var i boks.

Han velger å rose lagkameratene for at han har gjort flere gode kamper i det siste.

– Spillerne gjør det enklere for meg, og vi har en bra kjemi sammen, forklarer Östlund.

Førstevalget i mål

Han synes det er vanskelig å svare på eksakt hva det er som gjør at det blir enklere for ham å stå bakerst i banen.

– Vi spiller litt annerledes forsvarsspill nå. Nå er det mer «stay home» og defensivt spill, ikke at vi skal score mål hele tiden. Og når vi slipper inn færre mål, så har vi jo større sjans for å vinne. At det er enklere vil jeg ikke si. Men vi spiller bra, og spillerne gjør det enkelt for meg å stå bak der, så all heder til utespillerne, roser svensken.

Östlund har vært førstevalget på keeperplass denne sesongen, på bekostning av Robert Hestmann, og svensken elsker å stå mange kamper.

–Det er kult. Jeg vil gjerne stå alle kamper, og det vil Robert også. Det er tøff konkurranse og det er bare å jobbe på, sier han.

Glitrende Zettergren

Mikael Zettergren var også glitrende mot Oilers, og scoret 2-2-målet og to ganger i straffekonkurransen. Han var ekstra lettet da han satte inn 2-2-målet, etter å ha misbrukt flere gode muligheter tidligere i kampen.

– Ja, jeg hadde brent en del under kampen og følte at vi ikke burde tape den her på grunn av meg. Så det var godt at jeg fikk sette inn den til slutt, sier Zettergren fornøyd.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke