17. aug
 
Oilers ikke skremt av Storhamars satsing
Selv om Storhamar satser hardere enn på lenge, lar ikke Oilers-manager Pål Haukali Higson (40) seg stresse av den grunn.

Publisert: 19.jun.2017 16:21
Oppdatert: 19.jun.2017 16:31

Pål Haukali Higson er mannen som står med det øverste hockeyfaglige ansvaret i Stavanger Oilers.

40-åringen har vært med på hele eventyret i Stavanger – som har gitt sju NM-gull på de siste åtte sesongene.

Nå har Storhamar tatt opp hansken for å utfordre Oilers.

Og styreleder Njål Berge er ikke redd for å legge press på seg selv.

– Dersom vi kommer på årsmøtet i april og ikke har spilt finaler med det laget vi har nå, må samtlige ha en ganske god grunn for ikke å få sparken, sier Berge.

liker konkurransen

Higson mener at Stavanger på ingen måte har vært noen ensom nummer én de siste årene.

– Vi har hatt store forventninger til både Lørenskog og Storhamar. At det er andre lag som ønsker å være med i toppen, er bare bra for ligaen. Det er kjekt at de andre klubbene satser, sier Higson til HA-sporten.

– Da Storhamar signerte Patrick Thoresen, ga det signaler om at klubben vil være med i toppen. Har det noe å si for hvordan dere bygger laget i år?

– Nei, det gjør ingenting for oss, rent konkret. Vår strategi baserer seg ikke på hvilke spillere de andre lagene henter. Det er kjekt for Storhamar å få en spiller som Thoresen, og så er det ikke like kjekt for oss, da, gliser han.

bruker mindre penger

Da HA-sporten spør Higson om han kan fortelle hvor mye Oilers bruker på spillerlønninger, svarer han følgende:

– Jeg ønsker ikke begi meg inn på den talleken. Men jeg kan si at forskjellen på omsetningen er større enn forskjellen på spillerlønningene. Vi omsetter for 100 millioner, og det er langt ned til nærmeste. Den forskjellen er mye større, enn hva forskjellen på spillerbudsjettet er, sier Higson.

– Men vi har nok trolig den dyreste stallen, eller i hvert fall blant de to dyreste, sier han.

Higson forteller at klubben bruker færre penger på spillere nå.

– Vi brukte mindre penger i fjor enn hva vi gjorde for to år siden. Og vi kommer til å fortsette likt. Vi bruker mye penger på å holde de spillerne vi har gode, ikke bare på å hente dyre og gode spillere, sier Higson, som forteller at klubben har to fulltidsansatte trenere, pluss keeper- og en fysisk trener.

attraktiv liga

Higson, som har hatt ansvaret for å hente spillere siden 2005, opplever at den norske serien er blitt populær.

– Resultatene vi og Storhamar leverte i CHL, gjorde at andre fikk opp øynene for ligaen vår. Kvaliteten på lagene her er blitt bedre, og det er ikke tilfeldig at flere norske spillere signerer kontrakten med store ligaer i Mellom-Europa, sier han.

ønsker å knekke Oilers

Storhamar-styreleder Njål Berge er fornøyd med stallen Storhamar har spikret gjennom sommeren.

Nå ønsker han å slå Oilers.

– Det er tøft å slå Stavanger, men vi har vært oppe og kjempet med dem i to av tre år. Bortsett fra sesongen i fjor, har vi hele tiden nærmet oss. Skal vi slå Oilers, krever det trolig sju kamper. Men vi må tro og ønske at vi skal klare det, sier Berge, som ikke er redd for å legge press på seg selv.

– Topp fire-målsetingen i fjor var et fundament i den økonomiske konkurransesituasjonen, sier han.

– Vi har de nest største ressursene å bruke, og da må vi tørre å si at vi ønsker å være med i toppen og kjempe om NM-gull, sier Berge engasjert.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke