20. aug
INGEN STREIK: Da kommer Storhamar med fullt lag til Hockey Classic neste lørdag.
Foto: Trond Lillebo
 
Styreleder Arnesen godt fornøyd med at det ikke ble streik
Sent mandag kveld ble det en løsning. Det blir ingen streik i Hockey-Norge.

Publisert: 12.nov.2018 22:46
Oppdatert: 14.nov.2018 08:43

Slik kommenterer Storhamars styreleder, Svein Harald Arnesen, utfallet:

- Vi er lettet for at det ikke ble streik. Det hadde blitt mye styr. Det kommer viktige kamper nå, blant annet i Champions Hockey League. Vi er godt fornøyd med at vi kan trene og spille med samme lag framover, sier Svein Harald Arnesen.

Her er pressemeldingen fra Abelia:

"I kveld ble det enighet i meklingen mellom NISO og Abelia/NHO Idrett om Fotball-, håndball- og ishockeyoverenskomsten. Overenskomsten omfatter alle organiserte arbeidstakere som er ansatt som spillere i tariffbundne klubber innen fotball, håndball og ishockey.

Da partene forhandlet 10. september og 15. oktober, ønsket Abelia en videreføring av overenskomsten siden den har fungert godt og det samtidig ikke har vært noen tvister i løpet av tariffperioden. Det ble imidlertid brudd i forhandlingene, og saken ble sendt til mekling.

– Vi hadde et ganske utfordrende utgangspunkt, men begge parter har vært villige til å bevege seg i meklingen, og vi er glade for at vi nå kom til enighet, sier advokat Thomas Urdal Johnsen som har vært forhandlingsleder for Abelia/NHO Idrett.

Enigheten innebærer:

Spørsmål om minstelønn og karriereforberedende tiltak blir ikke en del av overenskomsten, men partene sender en anmodning til blant annet de ulike særforbundene om å vurdere disse punktene. Det blir en ny bestemmelse i overenskomsten om spillernes mentale helse. Det blir en ny bestemmelse om doping og kampfiksing i overenskomsten, som viser til gjeldende regler i idretten. Bestemmelsen om reisetid er omformulert.

– Med endringene vil dette fortsatt være en overenskomst som er godt tilpasset alle tre idretter som er omfattet av den. Det viktigste for oss er at klubbene nå kan fortsette sitt gode arbeid som tidligere, sier Johnsen".

Det at det ikke ble streik betyr at Hockey Classic på Lillehammer neste lørdag blir den hockeyfesten alle hockeyinteresserte fortjener. Lillehammer Ishockeyklubb ville nemlig kjørt kampen uansett.

13 Storhamar-spillere ville blitt tatt ut hvis det hadde blitt streik.

For Storhamars del var dette utfallet viktig også for bortekampen mot Skellefteå i Champions Hockey League.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke