18. aug
GLEDER SEG: Mye tyder på at Joey Tenute spiller igjen mot Lørenskog tirsdag. Kanadieren er spillesugen etter å ha mistet 15 kamper.FOTO: FREDRIK OLASTUEN
 
Innrømmer at det har vært tøft mentalt
Joey Tenute (33) gleder seg over at han trolig spiller igjen tirsdag, men innrømmer at skadeavbrekkene har vært mentalt utfordrende.

Publisert: 10.feb.2017 17:46
Oppdatert: 13.feb.2017 07:05

Joey Tenute har fulgt en nøye oppsatt plan de siste ukene.

– Alt har gått etter planen, og det er gode muligheter for at jeg spiller tirsdag. Jeg har trent fullt en gang, og planen er at jeg skal kjøre for fullt søndag og mandag. Jeg føler meg bra, og er optimist. Jeg er spillesugen, og gleder meg veldig til å komme tilbake nå – og hjelpe laget. Det er et klart mål for meg å spille mot Lørenskog tirsdag.

Det er ryggen som har vært mest kranglete for 33-åringen fra Canada denne sesongen.

Mistet 15 kamper

– Det er utrolig kjedelig å være skadet, og det er mentalt utfordrende. Det blir mye alternativ trening, og det er ikke noe moro, sier Tenute, og fortsetter:

– Jeg har mistet mange kamper, og det er frustrerende å se på de andre gutta spille kamper. Jeg vil være med – bidra. Det er spesielt kjedelig når gutta taper.

Kanadieren har mistet 15 kamper denne sesongen.

– Man føler seg litt utenfor når man er skadet, men heldigvis er det et veldig bra miljø i gruppa, og mange spør meg om hvordan det går. Det hjelper. I tillegg er det godt å ha familien her i Hamar. Sønnen min får meg i godt humør, sier Tenute.

Ny energi

Joey Tenute merker at humøret blir bedre når håpet om å spille igjen stiger.

– Det er utrolig godt med håp, og det gir meg ny energi. Nå vil jeg komme med ekstra energi inn i laget. Eirik Skadsdammen er også på veg tilbake. Jeg håper vi kan bidra til at Storhamar får en god avslutning på sesongen, sier 33-åringen.

Etter det HA-sporten erfarer kan også Martin Blakseth Huse rekke sluttspillet. Han fikk en smell i kneet mot Vålerenga.

– Vi har hatt veldig mange skader denne sesongen, i tillegg til en del sjukdom. Med fullt lag tror jeg vi blir gode inn i sluttspillet. Det blir veldig spennende, og jeg gleder meg, sier Joey Tenute.

27 målpoeng

Kanadieren har spilt 24 kamper så langt, og står bokført med ti mål og 17 målgivende pasninger. Det gir ham en tredjeplass i poengligaen i Storhamar.

Joakim Jensen topper med 31 målpoeng (17 mål og 14 målgivende pasninger). Jensen har spilt 35 kamper.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke