18. aug
ILLUSTRASJON: Jorunn U. Refsahl
 
- Jeg har ingen sympati med Vålerenga
Tom Erik Olsen (47) synes Vålerengas utfordringer er trist for norsk hockey, mens Eirik Skadsdammen (36) ikke har noen sympati med Oslo-klubben.

Publisert: 06.okt.2017 16:45
Oppdatert: 06.okt.2017 16:50

For kort tid siden kom nyheten om at Vålerenga må klare seg uten den nye hallen denne og kommende sesong. Nå spiller de hjemmekampene i Furuset Forum. Trener Roy Johansen og sportssjef Espen Knutsen må klare seg med ei brakke som kontor, og det er begrensede midler til å hente spillere.

Nå sliter de i tillegg på nedre del av tabellen.

Tidligere toppspiller Tom Erik Olsen (47), som spilte 16 sesonger for Storhamar, og som engasjerer seg i yngres avdeling, føler med Vålerenga Hockey, som han spilte mange tøffe kamper mot.

Tap for norsk hockey

– Jeg synes det er trist, og det er et tap for norsk hockey. Det er rett og slett litt stusselig uten Vålerenga oppi der. Jeg tilbrakte mange timer på Jordal i oppveksten. Det var vemodig da den siste kampen ble spilt der, og da de rev Jordal. Det er kjedelig at ferdigstillelsen av den nye hallen er blitt utsatt. De mister mye inntekter, og gjør alt vanskelig. Men det handler om å gjøre det beste ut av det, og komme seg gjennom. Jeg er helt sikker på at det blir bra etter hvert. Vålerenga er en bauta i norsk hockey. Det handler om kultur og historie, og hvem som har bært det fram. Jeg tror mange i min generasjon synes det er litt fattigere nå. Stavanger har vært flinke, men igjen: Historie og kultur er viktig, sier Olsen.

– Ikke synd på Vålerenga

Eirik Skadsdammen, som er inne i sin 19.sesong på A-laget til Storhamar, er klar i den andre enden.

– Det med hallbyggingen er jo en kjedelig sak, men jeg synes ikke det er synd på Vålerenga. Ledelsen gikk ut og sa at dette blir et slags hvileår. Jeg tror ikke spillerne er enige, men det ble sagt, og det synes jeg er merkelig. Jeg har ingen sympati med Vålerenga, sier Storhamar-veteranen Eirik Skadsdammen.

Han synes kampene mot Vålerenga alltid har vært, og fortsatt er, utrolig morsomme å spille.

– Noen lag er mer rivaler enn andre, og Storhamar-Vålerenga er et slikt eksempel. Det er historie, og henger med. Jeg har inntrykk av at mange tilskuere prioriterer disse kampene. Det skaper engasjement og blest, og det trenger vi. Det har vært mange tette og jevne kamper i mange sesonger.

Søndag kommer Vålerenga til Hamar.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke