6. des
TRYGG ARBEIDSPLASS: Johnny Smeby forteller om trivsel fra dag én i 1987. FOTO: Christian E. Bergheim
 
Johnny «Puma» blir pensjonist – satser fullt på Storhamar
Etter 30 gode år har Johnny «Puma» Smeby sin siste arbeidsdag for Hamar kommune. Nå vil han konsentrere seg om én ting: Å hjelpe Storhamar hockey helt til topps.

Publisert: 12.jul.2017 10.59
Oppdatert: 12.jul.2017 12.10

Det er tidlig formiddag, en ganske vanlig onsdag på Stortorget i Hamar. Som så mange ganger før kommer den lille sopebilen durende bortover torget mens den sluker sigarettsneiper, løv og annet rask som har havnet der i løpet av natten.

Ut av doningen stiger en mann i oransje klær. Johnny Smeby, som i løpet av karrieren som fotballkeeper fikk tilnavnet «Puma», er i gang med sin aller siste arbeidsdag.

- Jeg er rørt; det har vært så mye oppmerksomhet. Dette er en vemodig dag, sier 65-åringen fra Stavsjø.

- Hamar er en positiv by

I 30 år og to måneder har Smeby hatt fast jobb i kommunen. Siden 1999 har han kjørt den lille sopebilen og sørget for rene og fine gater i byen. Men, nå er det slutt. Denne ettermiddagen parkerer han arbeidsbilen for siste gang.

- Jeg har alltid trivdes godt; det har vært en solid arbeidsplass. Jeg har også fått så mange hyggelige tilbakemeldinger fra innbyggere og turister og hele pakka. Hamar er en positiv by, sier han.

Fant diamantring på torget

Smeby husker særlig én opplevelse fra yrkeskarrieren:

- En tidlig morgen kjørte jeg mot Stortorget. Utenfor Casa Blanca fant jeg plutselig en diamantring på fortauet. Kort tid senere kom det en fortvilet mann som lette etter ringen til samboeren. Jeg fikk finnerlønn, selv om jeg egentlig ikke ville ha noe. Det viktigste for meg har alltid vært å være ærlig, sier han.

Mål: Gull til Storhamar

Nå ser Smeby fram til en ny hverdag som pensjonist. Men, 65-åringen har på ingen måte tenkt å ligge på latsiden. I en årrekke har Smeby vært frivillig materialforvalter for Storhamar hockey, og det skal han fortsette med - sammen med sønnen Jostein «Puma junior».

- Jeg gleder meg! Målet for sesongen? Det er topp én, det! Vi kan prates neste år, når vi står her med kongepokalen, smiler han.

Thoresen som høydepunkt

Smeby gleder seg blant annet til å se den hjemvendte helten Patrick Thoresen herje med motstanderne.

- Jeg kjenner ham fra før. Patrick er en veldig fin og sympatisk gutt, sier han.

Smeby er samtidig opptatt av at alle på laget skal behandles likt.

- Alle gutta skal ha det bra. De skal alltid komme til dekket bord og rene garderober.

Takker kona

Smeby vil samtidig takke én person som har betydd ekstra mye gjennom livet:

- Jeg setter stor pris på å ha en snill og tålmodig kone, avslutter han - blank i øynene.

24. juli starter hockeysesongen med forberedelser og full trening fram mot høsten. Én ting er sikkert: På sidelinjen finner vi Johnny «Puma» Smeby.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke