22. aug
TRAVELT: Jonathan Hafsmoe fikk det travelt etter 7-1-seieren mot Kongsvinger for A-laget. Han løp rett inn i gamlehallen for å fullføre kvelden med U20-laget.
Foto: Fredrik Olastuen
 
Hafsmoe rett fra pangdebut på A-laget til til U20-kamp
Jonathan Hafsmoe (17) debuterte på A-laget og klarte seg veldig bra. Etter kampen vanket det ros fra trener Fredrik Söderström. Så skiftet han til U20-drakt - og ny kamp mot Stjernen. Der vant Storhamar 6-5.

Publisert: 06.feb.2018 18:06
Oppdatert: 06.feb.2018 22:09

(Storhamar - Kongsvinger 7-1)

Jonathan Hafsmoe er fra Drammen, men flyttet til Hamar for å bli en bedre hockeyspiller. Nå går han på Wang Toppidrett. Unggutten fikk det travelt tirsdag kveld. Han løp rett fra CC Amfi til Storhamar Ishall, der U20-laget møtte Stjernen.

- Det var utrolig moro å debutere på A-laget. Jeg var litt nervøs i starten, men det løsnet ganske fort. Jeg følte at jeg fikset nivået greit, sier Hafsmoe, og fortsetter:

- Jeg flyttet til Hamar fordi jeg følte at dette var rett sted for meg hockeymessig, sier unggutten, før han måtte løpe til ny kamp.

Trener Fredrik Söderström sa dette om Hafsmoe:

- Jeg har sett ham på noen A-treninger, og i noen U20-kamper. I dag var han kreativ, og han våget. Det liker jeg. Han overrasket meg. Dette er tross alt det høyeste nivået i Norge. Jeg tror han betydde noe for oss i dag. Hafsmoe viste med hele kroppen at han hadde det moro ute på isen, og det smittet over på de andre. Jeg synes Mathias Holst-Jensen og Jonas Strand klarte seg bra også. Holst-Jensen er tøff i spillestilen, mens Strand spilte seg opp utover i kampen, sier Fredrik Söderström.

svak start

Storhamar hadde sjansen to ganger i overtall i åpningsperioden, men pucken gikk for sakte. I tillegg var det få skudd. Det gjenspeiltet også mye av spillet. Tempoet var for lavt, og det ble ikke noe trøkk inn foran Kongsvinger-målvakt Andrew Hare. 

Unggutta Holst-Jensen og Hafsmoe klarte seg bra i den første perioden.

Etter en tam åpningsperiode, løsnet det utover i 2. periode for Storhamar. Mikkel Søgaard, Christian Larrivée, Martin Rønnild og Joakim Jensen sørget for en mye hyggeligere stemning i CC Amfi. Jensen sitt mål var klasse. Han la pucken iskaldt mellom beina på målvakt Andrew Hare. Dette ble en periode med mer fart, flere skudd, og mer trafikk foran Kongsvinger-målet.

rask goal

Det tok kun 18 sekunder før Hampus Gustafsson fant veien til nettmaskene i tredjeperioden.

Kongsvinger tvang fram flere Storhamar-utvisninger i tredjeperioden, men det var likevel vertene som skulle få de to neste målene. Kjetil Martinsen pirket inn 6-1, før Josh Nicholls lurte inn skiva fra kloss hold.

Dermed vant Storhamar for femte gang mot Kongsvinger denne sesongen.

- Heldigvis løsnet det skikkelig etter det første målet, sier Fredrik Söderström.

Storhamars lag: Jonas Strand (målvakt).

1. femmer: Simen Løvhaug Hansen, Mikkel Søgaard - Joakim Jensen, Christian Larrivée, Robin Dahlstrøm.

2. femmer: Kodie Curran, Lars Erik Hesbråten - Martin Rønnild, Victor Svensson, Hampus Gustafsson.

3. femmer: Christian Bull, Emil Frøshaug - Eirik Skadsdammen, Mikael Zettergren, Josh Nicholls.

4. rekke: Mathias Holst Jensen, Simen André Edvardsen, Jonathan Hafsmoe.

Også i lineupen: Mikael Dokken, Kjetil Martinsen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke