18. aug
PÅ PLASS: Josh Nicholls kom til Hamar tirsdag.
Foto: Arve Hovelstuen Blystad
 
Josh Nicholls håper han kan bidra med mye offensivt i Storhamar framover
Josh Nicholls (25) håper han kan bidra med mye offensiv kraft i Storhamar. Tirsdag kom han til Hamar.

Publisert: 21.nov.2017 13:53
Oppdatert: 21.nov.2017 14:00

25-åringen rakk akkurat en tur innom garderoben, og en kjapp prat med HA-sporten, før han kastet seg i bussen sammen med resten av laget. Storhamar møter Stjernen tirsdag kveld.

- Jeg gleder meg. Jeg har spilt sammen med Kodie (Curran) tidligere, og jeg snakket mye med ham om Storhamar. Han anbefalte meg å gå hit.

best offensivt

Han kommer nå fra den tsjekkiske klubben Litvinov, hvor han har spilt åtte kamper denne sesongen.

- Det var et bånnlag. Ting fungerte ikke, og vi ble enige om å avslutte samarbeidet. Da Storhamar kom på banen var jeg ikke i tvil. Kodie snakket mye bra om laget og klubben, og jeg kommer til et topplag.

- Dine hockeykvaliteter?

- Jeg elsker å score mål, og mener sjøl jeg har et bra skudd. I tillegg har jeg bra fart, og jeg er best offensivt, sier 25-åringen.

Josh Nicholls er 1,88, veier 86 kilo, og er høyrefattet. Han var under kontrakt med New York Ranges tidlig i karrieren, men fikk aldri NHL-kamper. Han har spilt 22 AHL-kamper for Hartford Wolf Pack.

BRA STATISTIKK

I 2015-2016-sesongen produserte 25-åringen 45 målpoeng på 58 kamper for Greenville Swamp Rabbits i East Coast Hockey League. Sesongen før ble det 43 målpoeng på 53 kamper for Greenville Road Warriors i den samme ligaen. Forrige sesong spilte han for Colorado Eagles, også det i East Coast Hockey League, og fikk bokført 32 målpoeng i løpet av 30 kamper.

HENTE BACK SENERE

- Dette er en veldig spennende spiller. Kodie Curran har spilt sammen med ham, og skrøt av Josh. Han mener vi får en spiller med bra fysikk, bra fart på skøytene og et herlig skudd, sier lederen i sportsutvalget, Sjur Rakstad-Larsen, og fortsetter:

- Vi skal uansett hente en back, men det blir trolig ikke før etter jul, sier Rakstad-Larsen.

LANG SAMTALE

Trener Fredrik Söderström sier dette om den nye Storhamar-spilleren:

- Josh har vært aktuell tidligere. Arbeidet er blitt intensivert den siste uka. Det fungerte ikke noe særlig for ham i Tsjekkia. Han har egenskaper som vi trenger. Han er høyrefattet, har bra fysikk, er bra på skøyter, og skuddet hans er veldig bra. Vi hadde en lang samtale på telefonen, og jeg er sikker på at han vil passe bra inn hos oss, sier Söderström, og fortsetter:

- Vi vet ikke hva som skjer med Patrick, og vi kan ikke bare å sitte å vente. Josh ville hit, og han kjenner Kodie bra. Det passet perfekt, sier Fredrik Söderstrøm.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke