25. jun
tilbake: Christian Larrivée har bygget opp formen og håper på spilletid mot Stjernen torsdag. Her avbildet på trening mandag ettermiddag. Foto: Eirik Haugen Johansen
 
Kan spille torsdag
Christian Larrivée har vært ute med skade siden hodesmellen i treningskampen mot Mora. Nå melder han seg klar til tjeneste.

Publisert: 09.jan.2017 20:31
Oppdatert: 09.jan.2017 20:37

Kanadieren har de siste ukene trent for fullt, før en forkjølelse satte han tilbake. Mandag spilte han i rekke med Hampus Gustafsson og Daniel Hermansson i Joey Tenutes fravær. Nå vil han ha kamptrening.

– Hodet er 100 prosent, mens kroppen er 95 prosent etter sykdommen. Jeg trenger kamptrening for å ta det siste steget og bli klar til sluttspillet, sier han.

Tålmodigheten til Storhamars kaptein har blitt satt på prøve denne sesongen, men nå ser det endelig ut til at comebacket kan komme mot Stjernen torsdag,

– Det er treneren som bestemmer, men jeg håper jeg skal spille. Jeg er klar, forsikrer han.

Larrivée gleder seg til å tre på seg drakta igjen, men prøver å tone ned forventningene til supporterne.

– Vi kan ikke forvente at jeg er på toppnivå etter så lang tid ute. Jeg må spille enkelt, sier han.

Perfekt med bortekamp

Kanadieren tror en bortekamp kan være en perfekt anledning for å komme inn i kampmodus igjen.

– Det blir litt mindre press når det er bortekamp. Da kan jeg spille smart slik at jeg orker tre perioder, forklarer han.

Larrivée er glad og lettet over at Storhamar nå får tilbake mange spillere etter skader og sjukdom.

– Alle spillere er viktige for laget og det er godt å se at vi nærmer oss fullt lag. Da blir vi veldig vanskelige å slå, sier han.

Larrivée mener det er et naturlig mål å sikte mot tredjeplassen i eliteserien.

– Det er veldig jevnt fra tredje til åttende plass. Vi må prøve å komme oss opp som nummer tre. Jeg ønsker selvfølgelig at vi kommer foran Vålerenga, sier han.

vil ikke love noe

Trener Sjur Robert Nilsen har ennå ikke tatt en beslutning på

om Larrivée spiller torsdag.

– Vi vurderer hvordan vi kombinerer laget fra dag til dag. Om han ikke spiller torsdag, er det rett rundt hjørnet, sier han.

Han henger seg heller ikke på kapteinens prosentregning.

– Jeg driver ikke med matematikk og prosentregning. Det får andre holde på med, gliser han.

Nilsen er imidlertid opptatt av at Larrivée må spille for å bli klar til sluttspillet.

– Når man har vært uten trening lenge kommer man i god form kjapt, før man havner i en bølgedal. Vi er opptatt av å gjøre den perioden så kort som mulig, og legge opp et løp med trening og kamper deretter, forklarer han.

– Han har sett bra ut på treninger og du ser hva som bor i han. Det er ingen tvil om at en Larrivée i form er viktig for oss. Samtidig vil jeg ikke lage overskrifter ved å love at han spiller på torsdag. Du får vente og se, smiler Nilsen lurt.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke