23. okt
BUNN: Victor Zetterberg, her avbildet under en kamp fra i fjor mot Manglerud.
FOTO: NTB SCANPIX
 
Kongsvinger på bånn
Det skal veldig mye til for at ikke Kongsvinger blir nummer ti på tabellen – også denne sesongen.

Publisert: 04.sep.2017 07:31
Oppdatert: 04.sep.2017 14:39

Kongsvinger har slitt med å skape interesse rundt laget, og det er få publikummere i hallen. Sponsorinntektene virker å ha uteblitt. Og det er også vanskelig å se at det har vært en rød tråd i hva klubben ønsker å gjøre på spiller- og ledersiden.

Klubben har tatt et valg om å stå med tre jevnbyrdige keeperne – i stedet for å cashe ut for en toppkeeper, og de er like tynne på backsiden som i fjor, mens løpersiden ser noe sterkere ut.

Kongsvingers identitet er vanskelig å se. Dersom klubben skal kunne ta inn på lagene over seg på tabellen, må de ha en rendyrket måte å spille på: De kan prøve å være offensive i spillet, spille på høy risiko – og så la det skure bakover. Som trolig ville vært dumt. Eller de kan velge å ligge lavt i banen, satse på overganger, stå opp for hverandre, chippe pucken ut i banen, stille opp på nytt, frustrere motstanderne – og satse på overganger. Det er, slik jeg ser det, muligheten Kongsvinger har. Per nå er Kongshallen et soft sted, med gode vafler og hyggelige vakter. Hjemmebanen deres må bli et sted de andre lagene hater å komme til, et sted der du vet det er vondt å spille.

Nå har det vært nok rør med trenerutskiftninger, spilleropprør og dårlig økonomi. Skal Kongsvinger ha noen framtid i eliteserien, må de bruke denne sesongen godt. Ellers kan det være kroken på topphockey-døren. For godt.

Spillerstall

keepere

Jesper Ekeberg (Grüner)

Brett Kilar (Norfolk Admirals)

Ole Kerlefsen Nilsen (College of St. Scholastica)

backer

Kim Lennhammer (Frisk Asker)

Phillip Mejlænder-Larsen

Kalvis Ozols (Katowice)

Håvard Steen

Sean-Michel Sunnqvist

løpere

Christoffer Larssen Berger

Trevler Fleurent

Tom Ivar Hesbråten (comeback)

Simen Nielsen (Bergen)

André Nybo

Carl Martin Repshus

Valter Rönning

Tommy Sandnes

Erik Myhre Slåsletten (Bergen)

Mitch Theoret

Daniel Trnavsky

Victor Zetterberg

Trener

Ed Galiani

Amerikaneren, som herjet for Viking på 1980-tallet, går på sin første sesong som trener for Kongsvinger. New York-mannen har ingen store meritter å vise til som trener, der har stort sett har trent yngre lag. Galiani må være forberedt på en blytung sesong, til tross for at klubben går løs på sin fjerde strake sesong i den øverste divisjonen.

Keeper

Kongsvinger måtte gi slipp på Ole Morten Furseth, da han valgte å gå til Frisk Asker i sommer. Nå har klubben gått for en keepertrio, der Brett Kilar anslås å være førstevalget. Jesper Ekeberg, som sto for Kongsvinger i 2014/15-sesongen, er hentet tilbake fra Grüner, mens Ole Kerlefsen Nilsen kommer fra college-hockey i statene. Burde trolig gått for en mer solid sisteskanse – som kunne reddet poeng på egen hånd.

Løpere

Mitch Theoret, som ble draftet av New York Islanders, er ventet å bli en viktig offensiv faktor i Kongsvinger. Trevor Fleurent er en annen nykomling i stallen, som også er forventet å kunne bidra offensivt. Victor Zetterberg er tilbake etter skaden som holdt ham unna mange kamper sist sesong. Daniel Trnavsky (22) har levert to gode sesonger siden han forlot Stjernen i 2015. Og han kan fort spille seg opp i verdi denne sesongen. Den klart sterkeste lagdelen.

Backer

Svenskene Kim Lennhammer og Sean-Michel Sunnqvist var lagets beste backer i fjor. Og begge to vil måtte fortsette å bære mye istid. Latviske Kalvis Ozols kommer med en blandet CV, og det er lite trolig at han vil bli noen umiddelbar hit. Håvard Steen signerte treårskontrakt med klubben – og både han og Kongsvinger ønsker nok å se ytterligere utvikling hos 22-åringen. Backsiden deres er syltynn.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke