24. aug
FORNØYD: Alexander Reichenberg er godt fornøyd med å være klar for Sparta Praha til høsten. Her er han sammen med Patrick Thoresen under onsdagens landslagstrening i CC Amfi.FOTO: Anders Bakkerud Larsen
 
Kunne ikke si nei til Sparta Praha
Alexander Reichenberg har holdt det hemmelig en god stund, men endelig kan han offentlig kalle seg for Sparta Praha-spiller.

Publisert: 26.apr.2017 14:53
Oppdatert: 26.apr.2017 15:01

Det har vært en dårlig skjult hemmelighet i lang tid at Alexander Reichenberg skal til Sparta Praha.

– Jeg kunne ikke gå ut med det, men det har vært klart en god stund. Det har ingenting med Hamar å gjøre at jeg flytter, men jeg flytter for å spille i en bedre liga. Jeg er veldig fornøyd, smiler han.

Enkelt å si ja

Det er en liten guttedrøm som nå går i oppfyllelse for Reichenberg, som har spilt to sesonger for Storhamar.

– Det er utrolig kult for meg. Jeg startet med hockey for å komme så langt som mulig, og jeg flyttet til Hamar for å utvikle meg som spiller. Det gjorde jeg på en god måte, og nå fikk jeg et godt tilbud fra et veldig, veldig bra lag. Det var veldig enkelt for meg å si ja tidlig, forteller han fornøyd.

Reichenberg har skrevet under på en avtale over åtte måneder med den tsjekkiske storklubben, som tapte mot Storhamar i Champions Hockey League for snart to år tilbake i tid.

– Jeg har sett hvordan rammene rundt laget er, og det er jo en helt sinnssykt stor klubb i forhold til der jeg har spilt. Det blir en forandring for meg, også. Ganske mye mer press, forklarer han.

Vil til hockey-VM

Reichenberg, som i disse dager er med det norske landslaget på Hamar, vil ikke fortelle hvor mye han kommer til å tjene hos storklubben, men HA har god grunn til å tro at han går opp betraktelig i lønn med overgangen.

Enn så lenge har han ikke opparbeidet seg altfor stor kunnskap om den tsjekkiske ligaen.

– Jeg vet bare at det er en spillende liga, det går raskt, det er kanskje litt finspill. Det er det tsjekkerne er kjent for, å være offensive og krydre litt. Det er litt min stil, forteller Reichenberg, som også hadde tilbud fra klubber i Allsvenskan.

– Da hadde jeg heller blitt på Hamar, smiler han.

Men før han reiser til Praha på sensommeren, skal han forhåpentligvis være med det norske landslaget til VM i Paris.

Han har fått spille i rekke med Patrick Thoresen, men vil ikke tenkte for mye på om det er et godt signal på om han vår VM-plass eller ikke.

– Jeg er sjukt gira på å være med der. Det hadde vært kult. Kanskje ikke i lagoppstillingen, men å være med i troppen. Det hadde vært kult det også, være med på den reisen og oppleve det. Men jeg vil helst spille. Jeg skal gjøre to gode kamper på Hamar i helgen, og så får jeg se om jeg får være med, forteller han.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke