18. aug
POSITIV: Christian Larrivée.
FOTO: Trond Lillebo.
 
Larrivée vil ofre seg
Christian Larrivée kjenner på presset før torsdagens avgjørende kvartfinale mot Sparta. Nå håper 34-åringen å kunne bidra.

Publisert: 15.mar.2017 19:04
Oppdatert: 16.mar.2017 06:37

Storhamar-kaptein Christian Larrivée skadet seg like før sluttspillet begynte, og han klarte kun å spille ett bytt i den første kvartfinalen.

Før kvartfinale fire var han friskmeldt. Men også denne gangen måtte han kaste inn håndkleet tidlig.

Nå håper kanadieren å kunne hjelpe klubben i sitt hjerte videre.

– Vi må bare vente og se om jeg blir klar. Jeg vet at det er en viktig kamp, og folk må vite at jeg spiller hvis jeg er i stand til å spille. Om jeg kan spille bare i én periode, vil jeg ofre meg for laget. Nå skal jeg rehabilitere lysken litt, og dersom det går greit, skal jeg prøve å spille, sier han. 

– må kunne gå på skøyter

Larrivée ber folk tro ham når han sier at han vil gjøre alt for å kunne spille torsdagens kamp.

– Jeg håper at alle vet at jeg vil spille. For meg er sluttspillet alt, og det er vondt å tenke på at det kan være over. Jeg bryr meg ikke om jeg må spille med vondt, men jeg må kunne gå på skøyter. Jeg håper virkelig å kunne være med, sier Storhamars nummer 23.

Han tror – uavhengig av sin egen rolle under kampen – at Storhamar vil dra nytte av å spille den sjuende matchen på egen is.

– Det kommer til å komme rundt 6.000 mennesker, og Sparta må reise hit. Vi har en stor fordel før kampen, sier Larrivée.

Forrige kamp: Sparta var mer sultne

Tenute klar

Joey Tenute (34) spilte ikke i 4-1-tapet tirsdag, og han sier at det var en skade som holdt ham utenfor troppen. Men han vil ikke utdype hvor problemet sitter.

– Det er tøft å ikke kunne spille. Det er en tom følelse når du ikke kan spille, og jeg følte med spillerne etter kampen, sier Tenute, som er klar til å spille den avgjørende kampen.

– Jeg spiller, sier senteren da han blir spurt om hvordan han føler seg. 

Husker du? Nilsen: - Tenute bedre enn Berglund

tror på seier

Storhamars nummer 11, som står med én målgivende pasning så langt i sluttspillet, har en god følelse før kampen.

– Vi må gjøre det vi har gjort i hele år: Vi må tror på oss selv – tro på kampplanen vår. Vi må gå ut og våge å spille. Det er bare én kamp, og det handler om å tro på oss selv i 60 minutter. Vi må kjempe for hver eneste puck, sier han.

Christian Bull, Simen Løvhaug Hansen, Eirik Skadsdammen, Robert Hestmann og materialforvalter Jostein Smeby var på is da HA-sporten besøkte CC Amfi onsdag ettermiddag.  

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke