12. des
SURT: Sjur Robert Nilsen tok tapet mot Sparta tungt, men han tror Storhamar kan komme tilbake mandag.
FOTO: Fredrik Olastuen
 
Irriterer seg over enkle baklengs
(Storhamar - Sparta 3-4) Sjur Robert Nilsens gutter ga fra seg hjemmebanefordelen allerede i den første kvartfinalen. Det skjedde i sudden death.

Publisert: 04.mar.2017 17.04
Oppdatert: 04.mar.2017 21.16

Storhamar tapte den første kvartfinalen i CC Amfi i kveld.

Hjemmelaget så ut til å styre mot seier, men et power play-mål av Niklas Roest sørget for at at lagene måtte spille forlengning.

Der tok det kun 62 sekunder før avgjørelsen falt. 

- Jeg føler at vi gjør en godkjent match, men vi gir dem litt enkle mål, sier Storhamar-trener Sjur Robert Nilsen til HA-sporten.

Han irriterer seg over at kampen glapp i tredjeperioden. 

- Vi blir litt passive, men Sparta skaper ingenting. Så får vi en utvisning, og så får de målet litt ut av ingenting, sier han.

Christian Larrivée, som var usikker før kveldens kamp, gikk av etter kun ett bytt.

- Jeg har ikke fått snakket med medisinsk ennå, så jeg vet ikke status. Det ser ut til å være verre med Hesbråten, sier han.

Lars Erik Hesbråten gikk av i midten av midtperioden. 

Larrivée skadet

Storhamar gikk rett i angrep fra første dropp, og de gule og blå skapte en rekke sjanser.

Da Christian Larrivée, som var usikker før kveldens kamp, måtte gi seg allerede etter to bytt, fryktet nok de mange tilskuerne at laget skulle ramle sammen.

Men det skjedde ikke.

Periodens største sjanse kom da Martin Blakseth Huse vant pucken på høyresiden, tok den med seg inn i Sparta-sonen og la nydelig pasning på bladet til Joey Tenute. Han tok imot og skjøt i samme bevegelse. Pucken smalt i tverrliggeren og ut. 

Scoringene haglet

Daniel Öhrn brukte kun et drøyt minutt på å sende Sparta i føringen etter pause. Svensken fikk pucken på venstresiden, spaserte inn i sonen og la på et hardt håndleddsskudd i stolpen og inn. 

Få minutter senere fikk Storhamar utligningen de jobbet så hardt for: Joey Tenute presset fram en feil bak Spartas mål, og Hampus Gustafsson fikk pucken. Han spilte på tvers, og Alexander Reichenberg fikk æren av å sette skiva i nettaket. Dermed 1-1. 

Storhamar ble vel passive noen minutter senere, og det utnyttet Markus Gerbrandt til det fulle da han satte inn 2-1-scoringen fra høyresiden.

Men vertene svarte umiddelbart da Sparta ga bort en overtallsmulighet. Joakim Jensen la en fin pasning på tvers, og Daniel Hermansson banket pucken inn på direkten. 

Kort tid sendte Jørgen Langdalen, som har vært strålende den siste tiden, klubben sin i ledelsen. Han fikk pucken på venstresiden, dro den til seg med en liten bevegelse, og så sendte han den rett i krysset. Pling. 

Utligning

Da Erik de la Rose måtte sette seg i fryseboksen med under sju minutter igjen på klokka, kom kampens sjette scoring. Niklas Roest fikk god til til å sikte, og han skjøt fra høyresiden. En dekket Oskar Östlund var sjanseløs da pucken plutselig kom forbi ham og inn.

Storhamars lag: Oskar Östlund (Robert Hestmann).

1. rekke: Erik de la Rose, Joonas Rönnberg - Joakim Jensen, Christian Larrivée, Mikael Zettergren.

2. rekke: Mikkel Søgaard, Lars Løkken Østli - Joey Tenute, Alexander Reichenberg, Hampus Gustafsson.

3. rekke: Simen Løvhaug Hansen, Magnus Eikrem Haugen - Eirik Skadsdammen, Martin Blakseth Huse, Daniel Hermansson.

4. rekke: Patrik Bäärnhielm, Martin Gran - Anders Gulliksen, Jørgen Langdalen, Lars Erik Hesbråten.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke