25. aug
Trener: Petteri Nummelin er i full trening, men står over torsdagens kamp mot Stjernen. Foto: Fredrik Olastuen
 
Må vente på tribunen
Petteri Nummelin er endelig skadefri, men spiller ikke mot Stjernen torsdag kveld. Finnen er innstilt på å kjempe seg tilbake på laget.

Publisert: 11.jan.2017 20:00
Oppdatert: 12.jan.2017 09:44

– Klart det er tøft å komme inn i garderoben å se at nummeret mitt ikke er på lagoppstillinga. Samtidig er det bare å jobbe på videre, sier han.

Den finske superveteranen har ikke spilt kamp siden 22. oktober, og må nå vente noen dager til.

– Jeg er 44 år og stresser ikke. Vi har 14 kamper igjen. Det er masse tid som vi kan bruke på å komme i form til sluttspillet, forsikrer Nummelin.

– Vi vet vi har to importer for mye. Alle vil spille, men to må sitte på tribunen. Sånn er hockey, smiler han.

Nummelin ble igjen på isen onsdag, og la inn litt ekstra skøytegåing.

– Alle dager og treninger er viktige for meg. Jeg jobber hardt og kommer til å være klar for å spille når jeg får sjansen, fastslår 44-åringen.

en totalvurdering

Joey Tenute er ute med en skade i underkroppen. Dermed er det bare en importspiller som må settes på tribunen. Storhamar-trener Sjur Robert Nilsen forteller om de ulike faktorene som spiller inn når han og Pål Johnsen velger hvem som skal stå over.

– Det er en totalvurdering av mange elementer. Nå har vi hatt mye sjukdom på løpersida. Når Larrivée gjør sin første kamp og Tenute er ute, ville vi ikke fjerne ytterligere en utenlandsk løper. Da hadde det i stedet blitt tynt på løpersida, forklarer han.

Storhamar har kun sluppet inn åtte baklengsmål i spill på de siste fem kampene. Det er også en faktor Nilsen trekker fram.

– Jeg synes backene som har spilt de siste kampene har levert godt spill. Kombinert med sjukdom og kanskje en større belastning på løperne de siste kampene, fører det til at Petteri står over denne kampen, forklarer Nilsen.

Storhamar-treneren er helt klar på at dagens situasjon ikke er et problem.

– Det er mange kamper igjen. Vi skal ikke få dette til å bli et problem. Det er en utfordring for importspillerne. En må ut og sånn er det, sier han.

Mange tilbake

Storhamar kan stille tilnærmet fullt lag mot Stjernen torsdag. Martin Blakseth Huse, Mikkel Søgaard og Lars Løkken Østli sto over lørdagens kamp mot Lørenskog, men har alle trent på is denne uken. Eirik Skadsdammen er ute og er per nå den eneste i troppen som er ute over en lengre periode.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke