21. jun
FOLKEFEST: Storhamar vinner folket, men HA mener de også må vinne kampen.
FOTO: FREDRIK OLASTUEN
 
Må vinne festen også
FOLKESPILLERKAMPEN: Det blir stinn brakke igjen mot Vålerenga i CC Amfi.

Publisert: 21.jan.2017 09:36
Oppdatert: 21.jan.2017 11:00

Vi kan regne med over 6.000 tilskuere i oppgjøret mot erkerivalen fra Oslo. Hockeyinteressen i Hamar er mildt sagt vanvittig.

I snitt har Storhamar 4.528 tilskuere på kampene sine. Det er helt enormt i norsk sammenheng, og det er sånn nå at Storhamar har passert en rekke fotballag i eliteserien i popularitet.

Og det i en sesong hvor Storhamar har skuffet resultatmessig. 7. plass er et godt stykke unna ambisjonsnivået, og de over 6.000 tilskuerne som gikk hjem med tap i sekken etter hjemmekampen mot Lillehammer, hadde ingen god følelse

Sånn sett er det enda mer imponerende at Storhamar har holdt tilskuersnittet så høyt oppe når laget har skuffet litt for ofte.

Det som trolig har reddet sesongen for publikum, er oppturer mot Stavanger, Vålerenga og Lillehammer tidligere i sesongen. De har klart å levere akkurat bra nok til at de stadig fornyer et håp og en tro blant publikum om at nå løsner det for Storhamar.

Larrivée ga håp

Det var jo det som skjedde da Storhamar slo tilbake med en deilig seier over Vålerenga på Jordal 5. januar. Etter to bitre tapt mot Lillehammer, var det en perfekt måte å slå tilbake på.

Og så fikk vi Christian Larrivées herlige comeback mot Stjernen.

Bedre enn det blir det ikke.

Larrivée er jo den aller største folkehelten. Etter den kampen siktet publikum mot toppen igjen, men håpet fikk to nye skudd for baugen mot Frisk Asker og Stavanger.

Timingmessig er det derfor bra at det er både Vålerenga og den populære «Folkespillerkampen» som står for tur søndag.

Må levere nå

Men da er det også viktig at Storhamar kvitterer med en seier til de over 6.000 supporterne som aldri gir opp laget sitt.

Det vil være ekstremt dumt ikke å lage fest når du nok en gang inviterer til hockeyfest. For jeg tror det går en grense også for Storhamars supportere for hvor mange skuffelser de tåler.

Publikum forsvinner jo ikke, men tiden er definitivt inne for å levere varene.

Det betyr at nå må også Sjur Robert Nilsen skru på gassen i spillerboksen .

Han har matchet laget bevisst inn mot sluttspillet. Han har spilt med mye folk, selv om det har vært mange skader. Spillere som vanligvis ikke ville fått spilletid har fått sjanse etter sjanse.

I søndagens kamp ønsker jeg å se at han i hvert fall fra start setter gassen i bånn og topper laget så langt det lar seg gjøre.

Spill heller med tre skarpe rekker mot Vålerenga– hvis det lar seg gjøre.

Dette er akkurat den kampen det er verdt å blø litt ekstra for.

For publikums skyld.

Ta grepene

Kampen mot Stavanger tidligere i uka bør være glemt nå. Er det noe Nilsen bør ha lært fra den kampen, er det at han kan prøve å gjøre noen grep hvis kampen begynner å renne fra ham.

Jeg savnet et keeperbytte i Stavanger.

Og kanskje en time out.

Men det var da.

Nå er det ny kamp mot Vålerenga.

Foran kanskje 6.500 tilskuere.

Alt er lagt til rette for hockeyfest.

Og denne festen må Storhamar vinne for publikums skyld.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke