25. jun
BEDRE FORUTSETNINGER: Storhamar-trener Sjur Robert Nilsen ser mange fordeler med å få fullt lag for første gang denne sesongen.FOTO: Fredrik Olastuen
 
Med fullt lag får vi spilt sammen rekkene, og belastningen totalt sett blir mye bedre. Vi må få inn trygghet i laget til sluttspillet.
Storhamar har ikke spilt en eneste kamp med fullt lag denne sesongen. Nå ser trener Sjur Robert Nilsen en stor gul og blå lysning i horisonten.

Publisert: 14.feb.2017 06:26
Oppdatert: 15.feb.2017 07:02

Joey Tenute og Eirik Skadsdammen er tilbake til dagens hjemmekamp mot Lørenskog. Martin Blakseth Huse er på gang etter smellen i kneet, og trener høyst sannsynlig på is denne uka. Håpet er at han rekker en eller to seriekamper før det braker løs med kvartfinaler 4. mars. Lars Erik Hesbråten har stått over noen treninger i det siste på grunn av sjukdom og litt knetrøbbel, men alt tyder på at det skal ordne seg til det virkelige alvoret starter.

Bedre belastning

– Med fullt lag får vi spilt sammen rekkene, og belastningen totalt sett blir mye bedre. Det har vært mange utskiftninger, og jeg tror det er hovedårsaken til at det har vært litt utrygt, og at vi har stresset litt de gangene vi har havnet bak, sier Sjur Robert Nilsen.

Punktet med stress står på lista til Storhamar-treneren.

– Det har vært en utfordring denne sesongen. Vi må få inn trygghet i laget til sluttspillet. Stresset har vært litt kollektivt. Spillerne har krav til seg sjøl, og det er krav fra omgivelsene. Det handler om å finne det rette nivået. Trengs det må vi trenere kanskje ta en time out for å roe ned, sier Sjur Robert Nilsen, og legger til:

– På vårt beste har vi vært veldig gode, men det har svingt litt.

Storhamar-treneren forteller at de jobber med å styrke det defensive spillet – spesielt med tanke på sluttspillet.

Viktig balansegang

– Vi må være tette bakover, og ikke gi bort noe gratis – som overganger. Det handler om mindre risiko, men samtidig må vi våge også. Det er en viktig balansegang. Andre stikkord er disiplin og over- og undertall. Det er alltid viktig i sluttspillet. Jeg håper også at noen våger å bryte mønsteret av og til, overraske, og kanskje avgjøre på den måten. Men det aller viktigste nå er at laget står fram. Alle spillerne må kjenne på det.

Joey Tenute er tilbake mot Lørenskog torsdag, og det har Nilsen sett fram til.

– Joey er en playmaker og han har ro i spillet sitt. Det er viktig i tette kamper. Joey er også god defensivt, og har veldig mye rutine.

Kanadieren har produsert 27 målpoeng på sine 24 kamper så langt denne sesongen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke