18. aug
FISKETUR: Fredrik Söderström og Jeff Jakobs er på backjakt, men per nå er det ingen som er nære å signere for klubben. Söderström erkjenner at det er backkrise i klubben, etter at også Mikkel Søgaard fikk seg en smell i skulderen.
 
Mener det er krise på backsiden
Den siste uken har tre backer kastet inn håndkleet på grunn av skader. Det bekymrer Fredrik Söderström.

Publisert: 29.okt.2017 14:04
Oppdatert: 29.okt.2017 14:08

Kongsvinger–Storhamar 2-4:

Lørdag måtte Mikkel Søgaard gi seg på grunn av en smell i skulderen, og han føyer seg inn i rekken av skader på backsiden.

Fra før er Emil Frøshaug ute med en hodeskade, mens Lars Løkken Østli har ryggproblemer.

– Hvis vi ser bort fra de skadene vi har, så har vi egentlig kun sju backer i stallen, forteller Söderström, som ikke vet hvor lenge noen av spillerne vil være utilgjengelige for spill.

Hadde back på kroken

På spørsmål om det nå er en backkrise i klubben, svarer svensken åpenhjertig:

– Jeg forstår hvis noen kaller det en backkrise, for det er jo det som det egentlig er. Vi må finne ut av hvordan vi løser dette, sier han.

Tidligere har klubben uttalt at de er på jakt etter en ny back, og for kort tid siden hadde de sirklet ut én kandidat de ville gå for. Dessverre for klubben kom et topplag fra AHL på banen, og snappet spilleren foran Storhamar.

Vil se på lånemuligheter

Selv om det er få spillere tilgjengelige på backsiden, forteller både Söderström og Rakstad-Larsen at de ikke har hastverk med å hente inn forsterkninger.

– Vi kan få litt mer hastverk, hvis det er langvarige skader. Men vi kan ikke ta noe, bare for å ta noe. Vi har ikke ubegrenset med penger, selv om det ikke er noe synd på oss lenger, forteller Rakstad-Larsen.

– Skadene viser at vi er mer sårbare. Samtidig, hadde vi hatt åtte og tre hadde forsvunnet, så hadde det vært en backkrise. Vi skal ikke synes synd på oss selv, men selvsagt påvirker det oss. Vi vil ha en bra back inn som kan være her over tid, og det må ikke framskyndes av skadene. Da får vi kanskje ikke den spilleren vi vil ha, forteller den populære Storhamar-treneren.

Söderström åpner også for å se på muligheten til å hente inn en back på en låneavtale, som kan spille de to gjenværende kampene før landslagspausen.

– Vi må se på juniorsiden om hva vi har der, og vi må se på om det er noen vi kan låne. Det er mer vanlig i svensk hockey, for det finnes større tilbud der. Her er det mer begrenset. Vi har bra kontakter i Sverige. Skulle vi få tak i en spiller som kan spille to kamper for oss, så er det en bra løsning. Vi har fire backer, og jeg vet ikke helt status på dem, sier Söderström, som mener både han selv, Jeff Jakobs og klubben har et godt nettverk i jakten på forsterkninger.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke