16. jul
SMELL: Her dundrer Vegard Aspehaug inn i vantet, mens Phil Marinaccio jobber vider etter pucken.
FOTO: NTB SCANPIX
 
Tror Marinaccio kan risikere fem kampers karantene
TV 2-ekspert Erik Follestad Johansen sammenliker kanadierens utvisning med Martin Lauman Ylvens (28) takling på Alex Wall (27).

Publisert: 14.nov.2017 18:17
Oppdatert: 14.nov.2017 19:01

Mandag ble Robin Dahlstrøm sendt av isen etter et ublidt møte med Martin Laumann Ylven, mens Phil Marinaccio fikk et tominutter etter å ha sendt Vegard Aspehaug inn i vantet bakfra.

Tirsdag ble det klart at kanadieren er meldt inn av players safety-utvalget, slik at han kan straffes av disiplinærutvalget.

Bakgrunn: Risikerer karantene

Selv er han krysstallklar på at han ikke hadde noen onde tanker med det han gjorde.

- Vi kjempet om posisjon ned mot hjørnet, og jeg ville bare gi ham en liten dytt, slik at jeg kunne komme foran ham. Men dessverre falt han og skadet seg. Det var aldri min intensjon, forsikrer Marinaccio. 

Han er forberedt på at han kan bli suspendert.

- Jeg håper jeg slipper å få karantene, for jeg gjorde det ikke med vilje. Men jeg får ikke gjort noe med det nå, og jeg vil forsikre om at jeg ikke hadde noen tanker om å skade ham, sier han.

Les også: Dommerne mener de tok rett

Til tross for at han er lei seg for situasjonen, mener Erik Follestad Johansen at situasjonen må straffes hardt.

- Den er stygg, den er litt som den Ylven hadde i Askerhallen. Den er gjort langt fra vantet og er i ryggen. Det er vanskelig å si hvor mange kamper han bør få, men den kan sammenliknes med Ylvens, og den fikk han fem for, sier han.

Trener Fredrik Söderström sier følgende:

- Phil agerer litt uforsiktig, selv om det skjer i stor fart og brøkdelen av et sekund. Det er selvfølgelig ingen ond tanke bak taklingen, men den blir mer bakfra enn Robins, og dermed blir det mer ulykkelig, sier han. 

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
KRITISK: Erik Follestad Johansen.
FOTO: NTB SCANPIX
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke