23. okt
SUKSESSDUO: Joakim Jensen (t.v.) og Christian Larrivée (t.h.) trives veldig godt sammen, både på og utenfor isen. Her sammen med Mikael Zettergren.
 
Mener samarbeidet med Jensen er unikt
Christian Larrivée elsker å spille sammen med Joakim Jensen – og omvendt. Kanadieren mener de har et sjeldent godt samarbeid, og målpoengene renner inn.

Publisert: 27.jan.2017 17:24
Oppdatert: 27.jan.2017 17:39

Christian Larrivée og Joakim Jensen har vært en suksessduo i flere sesonger i Storhamar, ofte supplert med Eirik Skadsdammen. Denne sesongen har 34-åringen fra Canada vært ute med skade i 31 kamper, men nå er han i gang igjen, og han står med imponerende 11 målpoeng på fem kamper.

Og igjen står navnene Larrivée og Jensen ofte sammen i poengprotokollen. Mot Kongsvinger torsdag assisterte Larrivée på Jensens to mål, mens Jensen, med gullhjelmen, assisterte på Larrivées scoring.

Litt treg start

– Vi ble veldig gode venner ganske raskt da jeg kom hit. Vi tenker likt om mange ting, og spesielt hockey, sier kanadieren.

Men det tok litt tid før de fikk spille sammen.

– Michael Smithurst var trener, og jeg spurte om Jensen og jeg kunne spille sammen. Jeg spurte fordi det føltes riktig. Jeg hadde en god følelse for at det ville fungere. Han var litt skeptisk, men lot oss få sjansen, og siden da har vi spilt sammen, sier Christian Larrivée.

Hører sammen

Han mener det handler om kjemi, det å tenke de samme tankene, lese spillet likt.

– Vi leser hverandre utrolig bra. Vi vet hvor kameraten er, og akkurat den kjemien er det mange som har spurt meg om. Det er ikke så lett å forklare, sier 34-åringen, og fortsetter:

– Jeg kan spille en pasning uten å se Jensen. Det er en liten risiko for at det ikke går, men mest sannsynlig er han der. Jensen og jeg hører sammen, slik er det bare, og nå må vi bare fortsette. Det handler uansett om å jobbe hardt, og gjøre hverandre gode hele tiden, sier Storhamars nummer 23.

Storhamar-trener Sjur Robert Nilsen er imponert over samarbeidet mellom Christian Larrivée og Joakim Jensen.

– Linken Larrivée-Jensen er veldig god – både på og utenfor isen. De har en veldig god relasjon, som vi naturlig nok utnytter. De prater veldig mye sammen, og veldig mye om hockey. De snakker det samme «språket», og der er det veldig mange som har mye å lære. Disse gutta har en felles tanke, en veldig god kjemi, sier Sjur Robert Nilsen, og fortsetter:

– Vi har fokusert på å beholde duoer innad i rekkene. Det har ikke vært så lett med så mange skader, sier Nilsen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke