23. okt
Joonas Rönnberg gleder seg til å spille kamp, og alt tyder på at han er klar til torsdagens kamp mot Lørenskog. Her fra onsdagens trening.
FOTO: Arve H. Blystad
 
Mener Storhamar er en herlig utfordring
Joonas Rönnberg (33) er veldig klar for å gi full gass og trøkke til for Storhamar. Alt tyder på at han spiller allerede torsdag kveld.

Publisert: 19.okt.2016 22:23
Oppdatert: 19.okt.2016 22:23

Det ble en kort og svett isøkt onsdag ettermiddag, styrt av en meget engasjert Torbjørn Orskaug. Joonas Rönnberg virket pigg. Han markedsførte fysikk, grei fart på skøytene og presise pasninger.

– Det var godt å komme i gang, og hilse på gutta. Det ble en lang dag tirsdag, så det var egentlig greit at det var en ganske kort økt, sier 33-åringen, og fortsetter:

Klar til å bidra

– Jeg er veldig klar for å hjelpe laget. Jeg har vært i lignende situasjoner før, og vi skal kjempe oss ut av dette. Storhamar er en herlig utfordring for meg, sier Joonas Rönnberg.

Les også: 100 kilo med finske muskler klare for Storhamar

Det gikk fort i svingene for finnen i starten av denne uka. Mandag kveld fikk han beskjed om interessen fra Storhamar, og tirsdag var det i boks. Så satte han seg på flyet. Etter landing på Gardermoen bar det rett til Manglerudhallen for å se det nye laget sitt.

– Jeg var aldri i tvil om jeg skulle takke ja, og jeg snakket faktisk aldri med Sjur Robert. Han vet hva jeg står for, og han ville tydeligvis ha en slik spiller. Da var jeg klar.

33-åringen forteller at det har vært noen tilbud, og han var lenge i dialog med en finsk klubb, men det ble aldri noen kontrakt. De siste månedene har han trent med moderklubben Kiekko-Vantaa.

Familien i Finland

– Jeg har tre barn, og den eldste datteren har begynt på skole i Finland. Derfor måtte det passe geografisk i forhold til ny klubb. Dette var veldig bra, sier Joonas Rönnberg.

33-åringen er en rutinert spiller. Rönnberg har spilt sju sesonger i den finske toppserien, og han spilte fire sesonger i Leksand.

– Jeg kan bidra med rutine, og forhåpentlig litt mer defensiv trygghet. Jeg spiller ikke noe hokus pokus-hockey. Jeg gjør det enkelt, og jobber hele tida for å hjelpe laget, hjelpe lagkameratene mine.

Trener Sjur Robert Nilsen beskriver finnen som en gedigen lagspiller.

– Joonas er en defensiv back, som vil rydde unna og tilføre oss mye fysikk. Han stiller alltid opp for laget, og Joonas får istid mot Lørenskog hvis alt går etter planen, sier Sjur Robert Nilsen.

Storhamar har sendt inn alle nødvendige papirer, og onsdag kveld tydet alt på at Rönnberg blir spilleklar til kampen mot Lørenskog.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke