15. des
GODe: Mikael Zettergren og Martin Blakseth Huse var meget gode mål Vålerenga. Begge scoret hvert sitt mål i 3-2-seieren.
 
Mental trening har gitt suksess
Mikael Zettergren har for alvor funnet formen, og var meget god i 3-2-seieren mot Vålerenga tirsdag. Nå forteller han hva som kan være grunnen til storformen.

Publisert: 15.nov.2016 22.27
Oppdatert: 15.nov.2016 22.32

På spørsmål om hva som er grunnen til at han har funnet storformen, svarer han åpenhjertig:

– Det kan være mye. Det er mange ulike faktorer, så det er vanskelig å peke på én. Men jeg har fått litt hjelp av Njål Berge, som har satt meg i kontakt med en person jeg har truffet, Svein Torp, som holder på med mental coaching, forklarer Zettergren.

Mot Vålerenga var svensken god i duellspillet, og han skapte veldig mange farligheter sammen med Martin Blakseth Huse og Joakim Jensen. Zettergren sendte også Storhamar opp i 1-0-ledelse.

– Interessant

Zettergren tror den mentale coachingen kan ha bidratt til at han har funnet tilbake til toppformen.

– Hvorfor har du begynt med mental trening?

– Det var bare tilfeldig. Njål Berge hadde prøvd, og tenkte at jeg ville like det. Det har vært interessant, fått meg til å tenke mye, og det har vist seg å funke ganske bra, forklarer Zettergren, som føler den mentale coachingen har fått ham til å endre fokus.

– Det har fått meg til å fokusere på hva som gjør at jeg kan lykkes. Jeg har fått litt klarere bilde på hvordan det skal til, sier han.På spørsmål om den mentale trening er hovedgrunnen til at han har funnet formen, svarer han:

– Den har i alle fall bidratt, helt klart. Men jeg har bare vært der én gang, så forhåpentligvis får jeg vært der mer og utnyttet det enda mer, smiler svensken.

Ny superrekke?

Tirsdag vant Storhamar endelig mot Vålerenga i en seriekamp igjen, etter fire tap på rad. Det betyr mye, forklarer Zettergren.

– Det var det vi pratet om før kampen. Vi har skutt mye og vært nære mot dem, men aldri vært så «heta» som vi har ønsket å være. I dag er vi «stekhete», tøffe, og vi bare kjører på. Selv om vi ligger under, så snur vi og får en seier. Det er veldig bra. Jeg kjente at vi behøvde en seier mot Vålerenga, hele klubben og byen behøvde det her, smiler han.

2-2-målscorer Blakseth Huse var i ekstase etter seieren.

– Vi trengte den her. Jeg synes vi stiller opp mye mer enn i de andre kampene mot dem. Det var kjempebra, i hvert fall når det er så mange folk og en så bra ramme. Jeg synes det er herlig at vi klarer å dra det i land til slutt, smiler Blakseth Huse.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke