20. aug
FOTO: Fredrik Olastuen.
 
NIHF: - Kampene skal spilles som oppsatt ved streik
Eliteseriekampene i ishockey vil i utgangspunktet bli spilt som normalt, uavhengig av om det blir streik eller ikke. Det blir opp til klubbene selv å komme til enighet om omberamming, melder Norges Ishockeyforbund (NIHF).

Publisert: 09.nov.2018 13:48
Oppdatert: 09.nov.2018 13:48

For første gang i historien kan norske hockeyspillere bli tatt ut i streik. Spillerorganisasjonen NISO og klubbene, representert ved NHO Idrett/Abelia har ikke kommet til enighet og møtes til mekling hos riksmeklingsmannen 12. november. Blir det ikke enighet der, er streiken i gang dagen etter.

Det kan i første omgang få konsekvenser for Storhamars møte med Frisk Asker 15. november. 

NISO har varslet plassfratredelse for 69 spillere i eliteserien dersom partene ikke blir enige i forhandlingene 12. november. 

13 Storhamar-spillere er medlemmer i spillerorganisasjonen NISO og vil bli tatt ut i streik dersom partene ikke kommer til enighet.

Fredag melder Norges Ishockeyforbund (NIHF) i et skriv til eliteserieklubbene at de i første omgang ikke kommer til å gjennomføre tiltak som vil påvirke partene i konflikten.

Det betyr at eliteseriekampene i utgangspunktet vil bli spilt som normalt, uavhengig av om det blir streik eller ikke.

"Alle kamper spilles som oppsatt med det tilgjengelig antall spillere den enkelte klubb har. NIHFs regelverk for spilleberettigelse skal overholdes," står det i skrivet HA-sporten har fått tilgang til.

NIHF skriver videre at det blir opp til klubbene selv å komme til enighet om eventuell flytting av kamper som blir berørt av streik. 

"Dersom en/flere klubber ønsker å omberamme en/flere kamper må det oppnås enighet med motstander (som er en enighet klubbene har fra gjennomført seriemøte)"

Daglig leder i Storhamar Anne Karin Bjørvik understreker overfor HA-sporten at klubben forholder seg til meldingen fra forbundet, og at de vil vente på en endelig avklaring før de vil vurdere å iverksette tiltak.

- Vi forholder oss til det NIHF har sendt ut. Nå avventer vi endelig avklaringen mandag, før vi eventuelt tar videre grep. Om det blir streik må vi sammen med Frisk Asker kartlegge mulighetene for å flytte kampen. 

NIHF legger opp til at serierunder på sikt kan bli avlyst dersom streiken trekker ut i tid.

"Dersom streiken varer lenger enn t.o.m. 25 november må det vurderes å avlyse 6. serierunde eller komprimere sluttspillet (til eks. best av 3).  Det vil ikke lenger være tilstrekkelig med spilledatoer til å få tidfestet allerede utsatte seriekamper."

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke