7. des
STRAFFEBOM: Alexander Reichenberg fikk prøve seg alene med Julius Hudacek, men misset.
FOTO: Fredrik Olastuen
 
VM-uttatt Reichenberg: - En stor drøm å få være med
(Norge - Slovakia 0-3) Norge rundet av VM-oppkjøringen med tap. Etter kampen ble Alexander Reichenberg tatt ut i VM-troppen.

Publisert: 29.apr.2017 20.09
Oppdatert: 29.apr.2017 20.38

Da den norske VM-troppen ble tatt ut like etter kampslutt, fikk Storhamar-spilleren Alexander Reichenberg beskjed om at han er blant spillerne som skal til Paris. 

- Det er en stor drøm å få være med, og dette betyr veldig mye for meg. Vi røk ut tidlig med Storhamar, og da ble jeg tatt ut på campen til Petter. Det er morsomt å få denne belønningen til slutt, sier han til HA-sporten.

- Jeg har forbedret mitt eget spill etter jul, og til slutt får man igjen for den drittjobben man legger ned. Jeg har fått spille med Patrick (Thoresen) og Ken André Olimb, og det har fungert bra, sier han.

Landslagssjef Petter Thoresen var ikke i tvil om Reichenberg-valget.

- Reichenberg har vært bra for Storhamar i hele år, og han har vært positiv hele veien mens han har vært med oss, sier han om Lillehammer-gutten.

Villam Strøm og Michael Haga ble droppet fra troppen.

Thoresen-sjanser

Patrick Thoresen hadde en gigantsjanse til å score etter 16 sekunder, men Hamar-gutten traff skulderen til Slovakia-målvakt Julias Hudacek fra en snau meter. 

Under minuttet senere hadde Andreas Martinsen en lignende mulighet, men også han ble nektet av en våken Hudacek. 

Og om ikke det var nok: Kun to minutter senere fikk Patrick Thoresen en flott pasning av Alexander Reichenberg, men denne gangen gikk forsøket til 33-åringen utenfor. Og han viste tydelig misnøye da han så at pucken smalt i vantet bak mål. 

Tomas Cigo fikk en nydelig pasning foran Søberg etter ni minutters spill, men Manglerud-gutten kastet seg ut og gjorde en glitrende redning med leggskinnet, slik av pucken forsvant ut av farlig område. 

Reichenberg-straffe

Alexander Reichenberg, som virket langt friskere enn under fredagens kamp, kom alene med målvakten etter halvspilt midtperiode, men han ble hektet idet han skulle avslutte. Dermed fikk Norge straffe.

Reichenberg prøvde en liten dragning og et kjapt skudd, men Hudacek var med på notene og reddet enkelt.

Da klokka viste 36.15, tok gjestene fra Slovakia noe ufortjent ledelsen. En dropp ble vunnet tilbake til Kukas Kazak, som klinte til fra blålinja. Og returen ble banket inn av Tomas Matousek.

Billig baklengs

Tomas Zigo doblet Slovakias ledelse da han satte fart i undertall, fikk gå inn i sonen upresset og prikke pucken i det lengste hjørnet. Skuddet var velplassert, men Søberg burde kanskje ha plukket pucken.

Under to minutter senere scoret Slovakia igjen. Norge gikk seg bort i egen sone, og Michel Miklik fikk stå upresset i slottet og dundre inn kveldens tredje goal. 

2.662 tilskuere hadde tatt turen til CC Amfi. 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke