6. des
TUNGT: Målvakt Lars Haugen depper etter at Norge tapte 2-3 etter sudden death.
Foto: NTB scanpix
 
Norge tapte etter sudden death
Norge ledet 2-0 mot Latvia i VM-åpningen, men fikk trøbbel etter hvert. Latvia vant 3-2 etter sudden death.

Publisert: 05.mai.2018 14.46
Oppdatert: 05.mai.2018 14.47

Rudolfs Balchers ble matchvinner for Latvia 24 sekunder ut i forlengningen. Dermed fikk Norge med seg ett poeng, mens Latvia fikk to.

Norge har seks VM-debutanter i laget, men det var ikke så mye man så til åpningsnerver på Petter Thoresens mannskap.

Nordmennene åpnet bra, men Latvia satte etter hvert et kraftig trykk inne i norsk sone. Offensiven straffet seg derimot da veteranen Anders Bastiansen (36) fikk gjøre 1-0 på en effektiv norsk kontring.

Alexander Bonsaksen var norsk toppscorer i OL-turneringen. Han har slitt med skader i VM-oppkjøringen, men backen slo til med å sende Norge opp i 2-0 på et susende skudd fra blålinjen.

I annen periode reduserte latvierne på en lignende kontring Bastiansen scoret på. Rudolfs Balchers, med fortid i både Lørenskog og Stavanger Oilers, satte pucken over skulderen på Lars Haugen.

Latvia styrte det meste av tredje periode, men det norske laget syntes likevel å ha god kontroll på sitt defensive spill. Med litt under ni minutter igjen av kampen dukket Rodrigo Abols opp og satte inn utligningen til 2-2.

Mathis Olimb trodde han hadde gjort 3-2, men pucken ble aldri dømt inn etter dommerne hadde studert video. Kampen ebbet ut til avgjørelse i sudden death.

Norge har møtt Latvia i VM-sammenheng ni ganger. Det er blitt tre seire og seks tap. Norge hadde derimot vunnet de to siste møtene. Det skjedde i 2012 og 2016.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke