26. aug
TAP: Christian Bull, her avbildet under en landskamp mot Russland i desember, satt utvist i fire minutter lørdag.
FOTO: NTB / SCANPIX
 
Norge tapte for Hviterussland
Norge hadde Hviterussland på gaffelen i lørdagens landskamp i ishockey, men rotet vekk en 2-1-ledelse. Hviterusserne vant til slutt 3-2 etter spilleforlengelse.

NTB
Publisert: 28.apr.2018 20:42
Oppdatert: 28.apr.2018 20:42

Hviterussland - Norge 2-3

Norge ønsket å følge opp fredagens 2-1-seier med en ny triumf mot hviterusserne, men Petter Thoresen og co. snublet i det som var generalprøven før VM. Hviterussland utlignet til 2-2 mot slutten av 3. periode, og i forlengelsen ble Artjom Kislij helten for hjemmelaget.

Norge har brukt kampene mot Hviterussland som en viktig del av oppkjøringen før mesterskapet. I A-VM i danske Herning er Hviterussland i gruppe A, mens Norge er i gruppe B.

Pangstart

Hviterussland fikk en pangstart på lørdagens oppgjør. Vertenes Pavel Vorobei fikk nettsus allerede etter 21 sekunders spill i Brobruisk.

Men Petter Thoresens norske mannskap slo tilbake etter drøyt elleve minutter. Vålerengas Tobias Lindström banket pucken inn i nettmaskene fra skrått hold. Flere scoringer ble det ikke i 1. periode.

I midtperioden var det Norges tur til å pangåpne. Thomas Valkvæ Olsen var sikker alene mot Hviterusslands keeper etter halvannet minutts spill av perioden.

VM-start neste uke

Men kort tid før slutt i 3. periode var Alexander Pavlovitsj på pletten foran mål. Han utlignet til 2-2. I forlengelsen måtte landslagssjef Thoresen konstatere at Kislij avgjorde for hjemmelaget.

Norge har vunnet fire kamper i VM-oppkjøringen. Mesterskapet i Danmark starter 4. mai.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke