18. aug
JUBEL: Patrick Thoresen (t.h.) og de norske hockeygutta jubler for kvartfinale i OL.
Foto: NTB scanpix
 
Norge til kvartfinale
Alexander Bonsaksen scoret i sudden death, og dermed er de norske hockeygutta i en OL-kvartfinale for første gang.

Publisert: 20.feb.2018 11:11
Oppdatert: 20.feb.2018 15:23

Norge - Slovenia 2-1.

OAR er neste motstander for de norske hockeygutta.

Seiersmålet kom etter et voldsomt norsk press mot Slovenias mål. Bonsaksen skjøt med flere spillere mellom seg og målet.

Dommerne så på video et par minutter før de godkjente Bonsaksen-trefferen endelig. For første gang er Norge klar for OL-kvartfinale.

LES OGSÅ: Mikki Bjerkes hockeyblogg "Norge og OL-hockey"

- Dette var veldig moro. Gutta viste en herlig offervilje og det var glimrende innsats, sier landslagstrener Petter Thoresen.

Dårlig start

Det gikk bare vel seks minutter før Jan Urbas skjøt inn 1-0 via den venstre stolpen til keeper Lars Haugen. Det sang i metallet da pucken fløy inn.

28 sekunder før målet pådro unggutten Ludvig Hoff seg en utvisning for hooking. Den irriterte sikkert trener Petter Thoresen. Før kampen snakket han mye om at Norge måtte unngå unødvendige utvisninger om det skulle bli seier.

Senere i perioden reddet Norges bestemann, målvakt Haugen, strålende på to skudd i løpet av et par sekunder. Så veltet han seg ned som en vegg og fikk stoppet Slovenia.

kristiansen-mål

Tidlig i tredje periode kom utligningen etter en bra norsk periode. Martin Røymark la pucken på tvers av banen. Tommy Kristiansen dukket opp. Uten å treffe helt rent, så styrte han inn 1-1.

Seieren kom etter tre tap på rad i Pyeongchang.

Fasiten med i OL-nederlag stoppet for Norge på elleve kamper siden 1994-turneringen på Lillehammer. Da ble det 3-1 over Østerrike i kampen om 11.-plassen.

Rett før kampstart kom nyheten om at Slovenias Ziga Jeglic hadde avgitt positiv dopingprøve. Den viste spor av en astmamedisin. Sloveneren fikk 24 timer på seg til å forlate Pyeongchang (NTB).

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke