17. aug
Utspilt: Oskar Östlund og Storhamar fikk det tungt på vestlandet. Foto: Arve Hovelstuen Blystad
 
Stavanger rundspilte Storhamar
Storhamar fikk akkurat den åpningen de hadde ønsket seg, men klarte ikke å forvalte muligheten. Stavanger slo grusomt tilbake og feide de gule og blå av isen.

Publisert: 17.jan.2017 18:22
Oppdatert: 17.jan.2017 22:57

Storhamar fikk en tidlig mulighet i overtall og utnyttet den til det fulle. Erik de la Rose fyrte av et skudd fra blålinja som Henrik Holm måtte gi retur på. Der dukket Alexander Reichenberg opp og ekspederte returen i nettet.

Etter det tok Stavanger over kampen og utlignet ved Markus Søberg alene med Oskar Östlund.

Hjemmedominansen fortsatte og når Martin Blakseth Huse satt utvist tok de ledelsen. Josh Soares dyttet inn en retur etter et stolpeskudd fra Eirik Salsten.

svak midtperiode

Den andre perioden ble katastrofal sett med Storhamar-øyne. Stavanger la på til 3-1 etter drøye to minutter ved Magnus Hoff. Snaue to minutter senere satte Mark Van Guilder inn 4-1.

Hampus Gustafsson ble frustrert og dro på seg 5 minutter utvisning + video for en spearing. Stavanger fikk ikke noe ut av overtallet, og Storhamar presset frem overtall til sin fordel i stedet. Det ble det lite ut av da Martin Rønnild fikk 2+10 minutter for takling mot hode. I det påfølgende overtallet satte Stavanger inn 5-1 og resten av perioden ble preget av et enormt trykk fra vertene. Oskar Östlund hadde flere klasseredninger og hindret styggere sifre.

gran reduserte

I den tredje perioden var Stavanger mest opptatt av å spille i land kampen. Storhamar fremsto motløse og kvittet seg stort sett med pucken når de fikk tak i den. Scott Macaulay la på til 7-1 med et skudd fra blålinja som snek seg inn under Oskar Östlund.

Jørgen Langdalen var nære redusering, men Henrik Holm stoppet avslutningen. I stedet satte Stavanger på turboen andre veien og Dan Kissel fikk fri ferd mot Östlund. Der var han sikker og satte inn 7-1 mellom beina på svensken.

På slutten av kampen kom Magnus Eikrem Haugen på et fint raid og fikk gitt pucken videre til Martin Gran. Unggutten tok fint vare på den muligheten og la gummiskiva under Holm til 7-2.

Etter dette fikk Storhamar litt press i offensiv sone anført av Christian Larrivée, men flere scoringer ble det ikke.


før kampen

På tross av at en del spillere har ristet av seg skader og sjukdom den siste tiden er det fortsatt en del spillere ute for Storhamar i kveldens kamp mot Stavanger. Petteri Nummelin er siste tilskudd på den lista.

Lars Løkken Østli, Joakim Jensen, Anders Gulliksen og Joey Tenute var alle ute fra før og ingen av de trente mandag.

Storhamar har slått Stavanger i to av tre kamper denne sesongen, og tok en sterk 5-1-seier i DNB Arena sist gang lagene møttes på vestlandet. Assistenttrener Pål Johnsen gleder seg til kveldens kamp.

- Det blir en tøff oppgave, og en herlig utfordring. Jeg elsker disse oppgjørene, sier han.

Lars Erik Hesbråten, som spiller sin 500. kamp for Storhamar, har veldig lyst på seier i sin jubileumskamp.

- En seier i Stavanger vil gjøre kampen enda mer spesiell for meg. Det hadde vært et perfekt jubileum, sier han.

- Vi vet at de har tapt tre av sine siste fire hjemmekamper. Det gjør at de kommer til å være fokuserte på å slå tilbake mot oss.

 

Storhamars lag:

Oskar Östlund (Robert Hestmann)

1.rekke: Joonas Rönnberg, Erik de la Rose – Hampus Gustafsson, Christian Larrivée, Daniel Hermansson

2.rekke: Patrik Bäärnhielm, Mikkel Søgaard - Simen André Edvardsen, Martin Blakseth Huse, Mikael Zettergren

3.rekke: Simen Løvhaug Hansen, Magnus Eikrem Haugen - Martin Rønnild, Alexander Reichenberg, Martin Gran

4.rekke: Lars Erik Hesbråten, Jørgen Langdalen, Even Langdalen

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke