23. aug
GOD: Juan Manuel Cordero har imponert i sin første måned i HamKam-drakta, og han har fått vist fram to gode føtter.
 
Overrasket trenerne
Elverum – HamKam 0–1: Juan Manuel Cordero ble hentet til HamKam som venstreback. Assistenttrener Chris Twiddy ble overrasket da han fikk vite at spanjolen egentlig er høyrebeint.

Publisert: 05.mar.2017 18:59
Oppdatert: 05.mar.2017 21:56


– Jeg husker at de spurte om jeg var høyrefotet, og jeg merket at de trodde jeg var venstrefotet. Jeg husker at Twiddy ble overrasket over det, forteller Juan Manuel Cordero lattermildt.

Spanjolen har hatt en meget god start på venstrebacken i HamKam, og har notert seg for én scoring og én målgivende på sine første fire treningskamper.

Omskolert

23-åringen kom til Norge som høyreback, men etter en sesong i Nybergsund, ble han omskolert.

– For to år siden under sesongoppkjøringen i Sundet manglet vi venstreback, så jeg prøvde meg der. Jeg klarte det bra, og nå to år senere spiller jeg fortsatt i den posisjonen, sier han.

Cordero forteller at lagkompisene i HamKam flere ganger har spurt ham om det kan være sant at han er høyrebeint.

Twiddy bekrefter historien til Cordero om at han ble overrasket da han fant ut at 23-åringen opprinnelig var høyreback.

– Jeg ble overrasket da han sa han kom til Norge som høyreback. Men vi visste at han kunne bruke begge bein, forteller Twiddy.

– I alle kampene vi hadde sett ham var han venstreback. Kan vi bruke ham i flere posisjoner så er det bra. Han kan bekle alle rollene bak der, forteller Twiddy.

Har flere valgmuligheter

Selv føler Cordero det er perfekt for ham å spille på venstresiden. Da kan han bidra med enda mer enn hva han gjorde på høyresiden, føler han selv.

– Jeg har muligheten til å trekke meg inn i banen og skyte med høyrefoten. Jeg føler jeg har flere muligheter ute på banen når jeg spiller på venstresiden, sier Cordero, som føler toppformen fremdeles er et stykke unna.

– Jeg stresser for mye med ballen nå, og jeg har ikke den roen som jeg har når jeg er i toppform. Men hele laget har masse selvtillit om dagen, og det er bra. Jeg er fornøyd med starten min, og jeg vet at ting kommer av seg selv hvis jeg fortsetter å jobbe hardt som jeg gjør nå, forklarer han.

Twiddy roser spanjolens start i HamKam-trøya.

– Han har kommet godt i gang. Han er inne i en tung periode nå, for han er ikke vant til å trene så hardt som vi gjør nå. Men vi har høye forventninger til ham, sier Twiddy til HA-sporten.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke