17. aug
NYTT OL?: Patrick Thoresen har ingen planer om å legge opp, og utelukker ikke et nytt OL.
FOTO: NTB scanpix
 
Patrick Thoresen har ingen planer om å legge opp - åpner for OL om fire år
Patrick Thoresen (34) utelukker ikke at han spiller OL-turneringen i Beijing i 2022.

Publisert: 21.feb.2018 12:14
Oppdatert: 21.feb.2018 12:20

Patrick Thoresen har vært med i tre OL-sluttspill på rad og debuterte i 2010 i Vancouver.

– Vi får se om tre år. Jeg synes fortsatt dette er gøy og liker å trene. Jeg har også hittil vært heldig med skader i knær og skuldrer. Jeg har ingen planer om å legge opp, sier Patrick Thoresen til NTB.

Onsdag var Norge sjanseløs mot OAR. Der møtte Thoresen 15 av sine lagkamerater fra russisk ishockey og SKA St. Petersburg.

– Tungt å ta igjen

– Jeg hadde nok med meg selv og hadde ikke tid til å løpe rundt og slenge med leppa, sier Patrick Thoresen.

Russerne scoret tre ganger de første 20 minuttene i kvartfinalen. Etter en forsiktig start fra begge lag, kom OAR (olympiske utøvere fra Russland) med tyngde og overtok helt.

– Russland kommer ut i et forrykende tempo og vi blir satt under press. De får en tidlig ledelse og det er tungt å ta igjen, sa Patrick, og fortsetter:

– Det var mye som skulle stemme mot et heltent russisk lag for at vi skulle vunnet. Hadde vi fått færre utvisninger så kanskje, men det er en fase av spillet vi må være hvassere. Vi hadde alt å vinne og det var David mot Goliat. Det ble kanskje litt nerver hos dem da Bonsaksen scoret. De drepte jo det håpet med 4–1 og 5–1. De gjorde det de måtte, sier Patrick Thoresen, som startet sesongen som kaptein for Storhamar.

Bonsaksen igjen

Alexander Bonsaksen er ikke kjent for å være særlig målfarlig. Men onsdag scoret han for andre gang på under ett OL-døgn. Han reddet Norge videre med 2-1-målet mot Slovenia tirsdag.

Mot OAR reduserte han til 1–3 fra nesten eksakt samme posisjon som mot slovenerne.

Men i løpet av fem minutter var Norges lille håp om et comeback vasket bort etter to nye OAR-mål. Begge scoringene kom mot keeper Henrik Haukeland. Han kom på isen fra start av i andre periode, etter at Lars Haugen fikk problemer med kontaktlinsene.

Norge spiller VM i Danmark i mai. De er ikke sikret OL-plass i Beijing i 2022, men må kvalifisere seg.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke